Hlavní obsah

Co večeří fitness trenérky? Tři z nich se s námi podělily o své oblíbené recepty!

Foto: Uber Images, Shutterstock.com

Fitness trenérky se neblýskají pouze v posilovně. Pěkně to umí roztočit i v kuchyni za plotnou

Že fitness trenérky nezvednou hlavu od činek a živí se něčím, co má podobu prášku? Častá představa, ale mylná! Milují vaření a jídlo! Tři z nich se s námi podělily o recept na svou nej večeři.

Článek

Připravit si zdravou fitness snídani je celkem jednoduché, oběd také ještě nějak zvládnete, ale co k večeři?!

Poslední jídlo dne by mělo být lehčí než oběd, přesto však výživově bohaté. Zvláště v případě, že u vás večeře následuje hned po cvičení, je třeba, aby byla skutečně kvalitní.

Tři fitness trenérky, které se podílely na kuchařce Z fitka do kuchyně 1 aneb Co jíst nejen po cvičení a nepřibrat, se s námi podělily o své oblíbené receptové tipy. Na čem si večer nejraději smlsnou?

Kuřecí prsa s vitaminovou bombou od Ley Vršecké

Na 2 porce potřebujete: ½ žluté, červené a zelené papriky, 2 rajčata, ½ cukety, 2 jarní cibulky, ½ cibule, 200 g kuřecích prsou, pepř, mořskou sůl, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 4 lžíce balsamica, šťávu z 1 pomeranče, 1 lžičku hořčice, 1 lžičku třtinového cukru

Postup: Omyté papriky nakrájejte na nudle, rajčata na osminky, oloupanou cuketu na malé kostky, cibuli na proužky a jarní cibulku na kolečka. Zeleninu smíchejte v míse a dejte na chvíli vychladit do ledničky.

Mezitím připravíte dresink a prsa. Ta opláchněte, naklepejte, osolte, opepřete a orestujte na lžíci oleje. Na dresink prolisujete česnek, který polejte lžičkou oleje, balsamicem a pomerančovou šťávou. Přidejte hořčici, sůl, pepř a cukr.

Vychlazený zeleninový salát polejte dresinkem a podávejte s restovanými prsy.

Kalorické hodnoty na 1 porci: 355 kcal/1494 kJ

Foto: Z fitka do kuchyně 1

Pokud chcete dietní večeři s dostatkem bílkovin a se spoustou dalších cenných živin, zkuste recept od trenérky Ley

Tuňákový salát s kuskusem od Denisy Lipovské

Denisa je mistryně Evropy v bikini fitness 2014, osobní trenérka a výživová specialistka

Na 3 porce potřebujete: 250 g celozrnného kuskusu, 1 středně velkou okurku, 10 cherry rajčátek, 3 lžíce olivového oleje, šťávu z ½ citronu, mořskou sůl, pepř, špetku kajenského pepře, 1 konzervu kukuřice, 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, hrst čerstvé máty, 100 g feta sýra

Postup: Kuskus připravte podle návodu na obalu. Okurku a cherry rajčata nakrájejte na drobné kousky. Zálivku připravte tak, že do olivového oleje přidejte citronovou šťávu, sůl, pepř a kajenský pepř.

Do hotového vychladlého kuskusu přidejte zálivku, zeleninu, kukuřici a tuňáka. Všechno promíchejte, dochuťte čerstvou mátou a posypejte feta sýrem.

Kalorické hodnoty na 1 porci:422 kcal/1775 kJ

Foto: Z fitka do kuchyně 1

Tuňákový salát s kuskusem je k večeři ideální. Chutná skvěle a jeho příprava trvá jen pár minut

Zapékaná vajíčka od Janky Earl

Na 4 porce potřebujete: 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 lžičku olivového oleje, 1 konzervu rajčat, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku mletého kmínu, mořskou sůl, pepř, bazalku, 240 g uvařených fazolí, 4 vejce, 160 g mozzarelly

Postup: Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si malou zapékací mísu. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujte asi jednu minutu, pak přidejte rajčata, papriku, kmín, sůl, pepř a bazalku. Snižte teplotu a směs restujte asi 5 minut. Pak přidejte fazole a pokračujte další tři minuty.

Rajčatovou směs nalejte do zapékací mísy a udělejte v ní 4 otvory. Rozbijte vejce a každé umístěte do jednoho z otvorů. Nastrouhejte mozzarellu a posypte po vrchu. Směs dejte do trouby a pečete 15 až 20 minut. Vytáhněte z trouby a můžete rovnou podávat (zbylé porce si můžete v ledničce schovat na později).

Kalorické hodnoty na 1 porci: 337 kcal/1416 kJ

Foto: Z fitka do kuchyně 1

K fitness stravě vajíčka rozhodně patří! Trenérka Janka se s námi podělila o svůj originální recept na jejich přípravu

Co si k večeři nejraději dáváte vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama