Hlavní obsah

Co způsobí nahota

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sexy prádlo může působit dráždivěji než nahotaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znamená odhalené tělo opravdu jen sex? Kdepak! Nahota má i jiný význam, na který se snadno zapomíná. Skrz intimitu dokážete probudit emocionální souznění! Propracujte se k němu společně s partnerem i vy!

Článek

Rozdíl mezi duševní a fyzickou nahotou spočívá v obnažení mysli, nejen ve vystavení nahé kůže. Pro každého z nás znamená odhození svršků něco jiného. Zatímco jedni se před partnerem bez ostychu převléknou, druhým připadá tato činnost ba přímo až trapná. Stydí se a pochybují o své kráse. Mají problém se svým tělem, myslí si, že zadek je příliš velký, prsa povadlá, penis malý, boky široké... Nahota v těchto případech představuje problém - nežádoucí stav. Když se sám sobě někdo nelíbí, i v protějšku tím může vyvolat pochybnosti. A ať chceme nebo ne, nahota má moc nás ovlivňovat.

Sex pouze ve tmě

Pokud máte vztah, ve kterém se milování oddáváte pouze při hluboké tmě, nebo vám již úsudek napovídá, že by stálo za vyzkoušení vytvořit z nahoty a svlékání něco mimořádného, učte se navzájem. Máte šanci objevit nové rozměry i bez ohledu na to, že odrytá pokožka nemusí nutně znamenat: Pojď, hupsneme na to, zlato! Ba naopak. Ocitnou-li se dva spolu nazí, tváří v tvář a bez záměru potencionálního styku, může mezi nimi vzniknout silné pouto založené na důvěře, ne pouhém chtíči a sexuálních pudech. Odhodí se zábrany a duše jako by hlásala: Tady mě máš. Jsem takový(á), jaký(á) jsem. Pak jistě oceníte i další význam nahoty, než je odhození ošacení za účelem pohlavního styku. Tahle společná nahota je hlubšího charakteru.

Bojím se... svléknout!

Některé páry se rády navzájem svlékají před vstupem do sprchy nebo při romantickém tanečním ploužení, což je spíš výbornou předehrou. Ale to neznamená, že jeden ze dvojice se musí cítit dobře a takovéto rituály si užívat. Stísněnost a nejistota nad vlastními proporcemi a vzhledem je ubíjející. Někdy pomůže se partnerovi svěřit se svými pocity. Nahlas a otevřeně. Jestli to dotyčný nedokáže, měl by se zamyslet, zda je jeho partnerský potažmo milostný vztah tak harmonický, jak by si přál. Problém může být ukrytý hluboko v psychice. Jestliže neodhalí tělo, nepoodkryje ani duši.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nestyďte se za své těloFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Hra pro páry

Dvojice, v nichž oba mají panický strach ze svlékání, by měly začít s odhazováním svršků v absolutní tmě, což dovolí snáze prozkoumávat jak vlastní tělo, tak i tělo partnera. Hezky pomalu a důkladně. Osvědčuje se postupné přidávání světla. Začít se může třeba u mini baterky. Při tomto pozvolnějším postupu se snáze zbavuje rozpaků. A ještě když jeden od druhého slyší, co je na jejich tělech krásné, jde to ještě lépe!

Poodhalené tělo vzrušuje

Když pomineme duševní sblížení pomocí nahoty, odhalení těla samo o sobě vyvolává samozřejmě vlny vzrušení. A je dokázáno, že tělo poodhalené je více sexy než to zcela vystavené na obdiv (již není místo ani pro malou špetku fantazie). Hezké spodní prádlo je prostě v dnešní době erotickým spouštěčem, a pokud máte zálibu v jeho nakupování, vezměte někdy partnera do obchodu s sebou. Při zkoušení ho třeba můžete pozvat do kabinky... Ukažte mu smyslnou sílu nahoty!

Milujete se nejraději ve tmě, nebo při mírném světle? Stydíte se za své tělo a proto zhasínáte? A co vlastně pro vás znamená nahota? Berete ji jako přirozenou součást života? Pojďme si spolu na info@prozeny.cz popovídat o tom, jak to máte ráda právě vy! Pro nás není nic tabu!

Reklama

Související témata:

Načítám