Hlavní obsah

Čočkový salát s okurkami a ředkvičkami

Hodnocení:
(54)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Tento barevný salát z červené čočky nejen krásně vypadá, ale jeho příprava je opravdu rychlá. Červená čočka se nemusí namáčet a vaření vám zabere jen pár minut. A navíc červená čočka je lehce stravitelná a nezpůsobuje nadýmání.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 ks cibule
  • 3 ks nakládaných okurek
  • 40 ml láku z okurek
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • 1/2 ks červené papriky
  • 4 ks ředkviček
  • čerstvé bylinky (pažitka, řeřicha, oregano, ...)
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Uvařte červenou čočku doměkka v osolené vodě. Červenou čočku nemusíte před vařením namáčet, uvařená je do 10 minut.

Krok 2: Následně si připravte nálev. Najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr, ocet a lžíci francouzské hořčice dejte do láku z okurek. Všechny suroviny smíchejte a dejte nálev krátce provařit.

Krok 3: Mezitím, co se vaří nálev, nakrájejte nakládané okurky a papriku nadrobno, ředkvičky můžete nakrájet na tenké plátky. 

Krok 4: Nakrájenou zeleninu smíchejte s uvařenou červenou čočkou a poté směs zalijte připraveným nálevem. Vše promíchejte.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Krok 5: Čočkový salát je skvělý vychlazený, dozdobený čerstvými bylinkami a podávaný s křupavou bagetou.

Vyzkoušejte naše další saláty s luštěninami třeba fazolový s avokádem nebo čočkový s dýní a medem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek