Hlavní obsah
3,2
(73)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Tento barevný salát z červené čočky nejen krásně vypadá, ale jeho příprava je opravdu rychlá. Červená čočka se nemusí namáčet a vaření vám zabere jen pár minut. A navíc červená čočka je lehce stravitelná a nezpůsobuje nadýmání.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 ks cibule
  • 3 ks kyselých okurek
  • 40 ml láku z okurek
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 ks červené papriky
  • 4 ks ředkviček
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Uvařte červenou čočku doměkka v osolené vodě. Červenou čočku nemusíte před vařením namáčet, uvařená je do 10 minut.

02.

Následně si připravte nálev. Najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr, ocet a lžíci francouzské hořčice dejte do láku z okurek. Všechny suroviny smíchejte a dejte nálev krátce provařit.

03.

Mezitím, co se vaří nálev, nakrájejte nakládané okurky a papriku nadrobno, ředkvičky můžete nakrájet na tenké plátky. 

04.

Nakrájenou zeleninu smíchejte s uvařenou červenou čočkou a poté směs zalijte připraveným nálevem. Vše promíchejte.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

05.

Čočkový salát je skvělý vychlazený, dozdobený čerstvými bylinkami a podávaný s křupavou bagetou.

Vyzkoušejte naše další saláty s luštěninami třeba fazolový s avokádem nebo čočkový s dýní a medem.

Reklama

Související témata:

Načítám