Hlavní obsah
3,1
(119)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Dobrá večeře nemusí být jen teplá, stačí připravit pořádnou pomazánku. Mezi ty celosvětově nejznámější patří hummus, pomazánka z římského hrachu neboli cizrny. My jsme protentokrát připravili stejně chutnou, ale na výrobu rychlejší verzi z červené čočky.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek červené čočky
  • 2 lžíce pasty tahini
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička černého sezamového semínka
Článek

Postup

01.

Červená čočka se předem nenamáčí, protože nemá slupku. Zalijte ji tak, aby voda byla asi 1 cm nad čočkou. Uvařte úplně doměkka a klidně ji trochu rozvařte, trvá to asi 15–20 minut. Podle potřeby slijte přebytečnou tekutinu.

02.

K čočce přidejte pastu tahini, římský kmín, sušený česnek, trochu soli a podle chuti můžete přidat i trochu chilli nebo 2–3 sušená rajčata. Rozmixujte dohladka a podle potřeby dosolte nebo přidejte trochu koření. 

03.

Podávejte na čerstvém pečivu a pomazánku ještě posypte sezamovým semínkem, případně i jemně nakrájenou cibulkou.

Máte-li rádi hummus, zkuste ho na některý z 5 způsobů nebo jinou pomazánku z naší široké nabídky receptů.

Načítám