Článek
Postup:
01.
Do širšího kastrolu se silným dnem vlijte mléko, přidejte malou špetku soli a pomalu přiveďte k varu.
02.
Kulatozrnnou rýži zvažte a přeberte, abyste odstranili případné drobné nečistoty.
03.
Když se začne mléko vařit, zmírněte plamen a vsypte rýži. Přidejte vanilkový extrakt a cukr a za stálého míchání vařte asi 20 minut. Rýži je nutné míchat opravdu poctivě, pomalu a soustavně, jenom tak dosáhnete té správné krémové a jemné konzistence. (V mezičase můžete posilovat stehna drobnými podřepy, zpívat, zkoušet děti z vyjmenovaných slov nebo třeba meditovat, ale hlavně míchat a míchat.)
04.
Asi po dvaceti minutách rýže zhoustne, ale stále bude pevná na skus - ještě zmírněte plamen a zvyšte intenzitu míchání, aby se nepřipálila. Po dalších pěti minutách přidejte do hrnce po částech nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit.
05.
Podávejte v malých mističkách ozdobenou ovocem a bylinkami. Je chutná teplá i vychlazená.
Můj tip: Kytičky z manga jsou jednoduché na přípravu a velmi efektní. Z oloupaného manga pomocí škrabky na zeleninu odkrojte dva až tři delší plátky a smotejte je do ruličky. Doplňte lístkem meduňky nebo máty.
Máte rádi sladké podoby rýže?