Hlavní obsah

Čtenářky otestovaly nejnovější vlasové hity!

Foto: Marie Bartošová

Ombré, barevné konečky i permanentní narovnání vlasů. To všechno testovaly naše čtenářky i kolegyněFoto: Marie Bartošová

Reklama

Uvažujete o barvě ve stylu ombré? Baví vás odvážné růžové konečky? Nebo sníte o životě bez žehličky? Podívejte se s námi na nejoblíbenější vlasové hity. Testováno čtenářkami i redakcí.

Článek

V testování jsme se zaměřili na nejoblíbenější vlasové hity současnosti. Ombré, které frčí už nějakou dobu, ale ptá se po něm stále více klientek, odvážný trend v podobě barevných konečků a permanentní narovnání vlasů, které by většině z nás ušetřilo spoustu času i nervů v boji se žehličkou. Do salonů se vypravily dvě čtenářky i jedna z našich kolegyň.

Ombré aneb Světlo ve vlasech

Testovala: Zuzana, 34 let, account manažerka

Kde? Petra Měchurová Hair Design, Králodvorská 12, Praha 1, kadeřnice Veronika Coufalová

Orientační cena v salonu: 3000–3500 Kč

Čtenářka Zuzka si vyzkoušela techniku ombré. Že jste čekaly radikálně zesvětelné konečky? Tento trend už je podle kadeřnice Veroniky Coufalové na ústupu. „Ombré je vlastně takové nepravidelné melírování, které se používá pro zvýraznění určitých partií účesu. Na rozdíl od klasického melíru se nezačíná u hlavy, barva se nanáší nepravidelně do délek a konců. Od nápadných barevných přechodů se ustupuje a převažují spíše ty postupné,“ říká kadeřnice.

Foto: Marie Bartošová

Čtenářka Zuzka před barvením. Chvilku poté se jí ujala kadeřnice VeronikaFoto: Marie Bartošová

Přirozenosti se kadeřnice držela i v případě Zuzky. „Blond barvu bych určitě nevolila a spíše než konce, které má Zuzka slabé, bych se zaměřila na prosvětlení ve tvaru účesu a v předních partiích,“ komentovala kadeřnice. Jednotlivá místa nejprve zesvětlila, zbytek vlasů probarvila a nakonec vše dotónovala do medovo-zlatého odstínu.

Foto: Marie Bartošová

Zesvětlit, dobarvit a tónovat. Kadeřnice si s barvou opravdu vyhrálaFoto: Marie Bartošová

Co na to Zuzana? „Jsem nadšená! Vypadá to opravdu perfektně. Líbí se mi to více než moje původní barva, ráda bych u toho zůstala. Krása.“

Foto: Marie Bartošová

A tady je výsledek. Vlasy, které jsou místy prosvětlené jako od slunceFoto: Marie Bartošová

Hra s barvami

Testovala: Gabriela, 31 let, vedoucí týmu a osobní trenérka

Kde? Salon Toni, Dlouhá 13, Praha 1, kadeřnice Aneta Krejžíková

Orientační cena v salonu: 1300–2000 Kč

Hitem léta jsou barevné konečky vlasů.Nejoblíbenější je růžová, boduje ale i meruňková a odstíny do fialova nebo červena. Připadá vám to jako úlet vhodný leda tak pro teenagery? Vlasy čtenářky Gabriely jsou důkazem toho, že se dá i tento trend pojmout decentně. Zpravidla se navíc pracuje se semipermanentními barvami, které se vymývají. Vydrží vám zhruba tři týdny, přičemž platí jednoduchá rovnice – čím intenzivnější barva, tím lepší výdrž. Na letní dovolenou ideální.

Foto: Marie Bartošová

Sympatická Gabča si nechala nabarvit konečky na růžovou. Tady je ještě celá blondFoto: Marie Bartošová

„Barva se dá nanášet do části vlasů i po celé hlavě. U Gabči jsem se pustila do barvení konečků a trochu jsem sáhla i do ofiny. Domluvily jsme se na světle růžové, které bude v blond vlasech jemnější. Na přání ale můžeme udělat i barvu intenzivnější,“ říká kadeřnice Aneta Krejžíková.

Foto: Marie Bartošová

O krásnou barvu se postarala kadeřnice AnetaFoto: Marie Bartošová

Co na to Gabriela? „Tenhle trend pozoruji už nějakou dobu a chtěla jsem ho vyzkoušet. Nezklamal. Růžová je moje oblíbená barva a v tomto decentním podání vypadá skvěle.“

Foto: Marie Bartošová

Výsledný efekt je zajímavý, ale decentníFoto: Marie Bartošová

Rovné vlasy bez krepacení

Testovala: Andrea, 28 let, marketing coordinator

Kde? Salon Filip Gregor, Budečská 38, Praha 2, kadeřnice Aneta Voldrábová a Barbora Lapáčková

Orientační cena v salonu: 8000–10 000 Kč

Žádné žehlení, jen rovné vlasy, které i ve vlhku poslušně drží a nekrepatí. Zní to až moc dobře na to, aby to byla pravda? Narovnání vlasů pomocí metody Re-Tex testovala naše kolegyně z oddělení marketingu Andrea. Rovnání zabere 2 3 hodinky a efekt je trvalý. Na obnovu se tedy chodí až po 8 12 měsících, kdy odroste větší kus vlasů.

Foto: Marie Bartošová

S přáním rovných vlasů se do salonu vydala i naše kolygně AndreaFoto: Marie Bartošová

„Metoda je vhodná pro všechny typy vlasů, používá se i k zabránění jejich krepacení. Jediné, s čím si stoprocentně neporadí, je afro,“ říká kadeřnice Aneta Voldrábová. Vlasy budou po proceduře nejen rovné, ale mělo by se vám s nimi lépe pracovat. Po umytí je stačí vyfoukat, pro ultra hladký vzhled maximálně přežehlíte konečky. Vlasy by nicméně měly zůstávat rovné.

Foto: Marie Bartošová

O její vlasy se staraly rovnou dvě kadeřniceFoto: Marie Bartošová

A jak se postupuje? „Do vlasů se vetře speciální krém, který laicky řečeno vlas otevře, pak se vlasy vyfoukají a vyžehlí. V druhé fázi nanášíme ustalovač, který se zase smývá a suší. Tři dny po proceduře se vlasy nesmějí mýt, vyhnout se musíte i veškerým stylingovým přípravkům a gumičkám. Vlas by měl zůstat rovný,“ varuje kadeřnice Barbora Lapáčková, která spolu s Anetou pracovala na narovnávání.

Foto: Marie Bartošová

Andrea po proceduře – vlasy jsou ukázkově rovnéFoto: Marie Bartošová

Co na to Andrea?„Vlasy vypadají opravdu lépe, stačí, když si je jen vyfoukám a můžu jít. Úplně hladké jako po žehličce ale nejsou, vlasy jsem musela lehce přežehlit. Úprava mi ale zabrala mnohem méně času. Zlepšilo se i jejich krepatění, tak o 80 procent. V koncích a místy i v délkách se mi ale bohužel pořád sem tam krepatí.“

Kterou z vlasových metod byste si s chutí vyzkoušely vy? Napište nám!

Reklama

Načítám