Hlavní obsah

Dárky podle horoskopu: Co nadělit jednotlivým znamením pod stromeček?

Foto: Yuganov Konstantin, shutterstock.com

Co přinese vašim milým Ježíšek? Možná bude záležet na jejich znamení horoskopu...Foto: Yuganov Konstantin, shutterstock.com

Reklama

Vánoce jsou každým dnem blíž, a už je nejvyšší čas nakoupit svým blízkým dárky pod stromeček. Jejich znamení zvěrokruhu vám může poradit, co je nejvíc potěší.

Článek

Nakupování vánočních dárků může být občas pěkný oříšek. Inspirujte se tedy tím, jaký typ dárků potěší jednotlivá znamení horoskopu – třeba pak pro vás bude snadnější něco vybrat.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani rozhodně ocení dárky sportovní, které jim pomohou rozvíjet jejich aktivní životní styl. Ať už se rozhodnete pro nějaké sportovní oblečení, potravinové doplňky, nebo dokonce specifické sportovní náčiní, všechno přivítají s radostí. Dobrým nápadem by mohly být také čím dál oblíbenější fitness náramky, ze kterých lze odečíst pulz, spálené kalorie nebo třeba počet kroků, které za den ujdete. Kromě toho jsou Berani také věční hračičkové, takže je potěšíte třeba hlavolamem nebo deskovou hrou.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci mají rádi, když je u nich doma hezky. Proto rozhodně nešlápnete vedle, pokud sáhnete po nějaké dekoraci do bytu, ať už půjde o okrasná světla nebo třeba hezký nový ubrus. Pečlivě si však předem nastudujte jejich vkus a na dárku také nešetřete, poznají to. Rozhodně nešlápnete vedle také tehdy, pokud se zaměříte na jejich práci a koupíte jim něco, co se jim bude v zaměstnání hodit – ať už je to stojánek na tužky, powerbanka pro dobíjení telefonu či počítače nebo nová podložka pod myš.

Foto: Javier Arres, Shutterstock.com

Býka skutečně potěší nějaká dekorace do bytuFoto: Javier Arres, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6)

Blížence potěšíte, když jim seženete něco nového – mají rádi všemožné technické vychytávky a udělátka, se kterými si budou moci hrát a zkoušet nové věci. Drobná elektronika, to je něco, čím je rozhodně nezklamete. Kromě toho můžete také jejich rozlétaný život zásadně zlepšit, pokud jim seženete diář – když se jim zalíbí, začnou ho dokonce skutečně používat. Blíženci si užívají i veškeré ostatní papírenské zboží, protože jsou se svou zbrklostí zvyklí si věci zapisovat a celkově si všelijaké sešity a „lepíky" dost užívají.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Rodinně zaměření Raci jsou jedni z mála, kteří opravdu rádi dostávají takové ty „praktické dárky do domácnosti“, jako je sada talířů nebo nový vysavač. I jim se bude líbit, pokud jim seženete něco pěkného do bytu, ale na rozdíl od Býků nevyhledávají luxus, ale naopak důkaz toho, že je dobře znáte. Nejvíce tedy zapůsobí dárek, který sami vyrobíte nebo třeba společné fotky, ze kterých poskládáte pěknou koláž a necháte ji zarámovat. Raci také většinou rádi vaří, takže nějaký kurz vaření specifické kuchyně vůbec není mimo mísu.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi mají rádi sami sebe a rádi o sebe také pečují, potěšíte je tedy, pokud jim dáte něco, co jim umožní zářit. A výběr je široký – může jít o nějaké oblečení, všelijakou kosmetiku, ale klidně třeba také knihy o osobnostním rozvoji, protože i na této stránce své osoby Lvi rádi pracují. Lvi jsou také centrem každého večírku a rádi party organizují, můžete jim tak padnout do noty třeba soupravou na výrobu sushi nebo na přípravu fondue, které mohou při této své zálibě hojně využít pro pohoštění svých hostů.

Foto: michaeljung, Shutterstock.com

Lev bude nadšen knihou s tématem osobního rozvojeFoto: michaeljung, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Panny jsou známy svým organizačním talentem, který tak trochu hraničí až s posedlostí – a právě v této jejich obsesi je můžete podpořit. Kupte Panně pořádný vychytaný diář s mnoha stránkami, okýnky, odškrtávacími listy – bude vás milovat. Nebo se zaměřte na věci, kterými tento diář může krášlit – ať už jde o hezké obaly, barevné propisky a fixy, nejrůznější samolepky, děrovačky nebo třeba řezačky papíru a washi pásky. Panny jakýkoli doplněk svého království organizace přivítají více než vřele.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Také Váhy mají rády krásu a krásno, ale zase v jiném smyslu – cokoli blýskavého, třpytivého nebo rozkošného, to je jejich šálek čaje. Pochodíte tedy klidně i s plyšovým jednorožcem. Také jsou často umělecky založené, zamyslete se tedy, jestli vaše Váhy nemalují, nepíšou nebo nehrají na nějaký hudební nástroj, to všechno může skýtat příležitost pro nejrůznější specifické dárky. Kromě toho Váhy zbožňují vůně – a je jen na vás, jestli zvolíte vůni na tělo, nebo takovou, která provoní celý jejich byt.

Štír (24. 10.–22. 11.)

U Štírů ani tak nejde o to, co jim dáte, ale jaký se za tím skrývá úmysl. Je důležité, abyste jim koupili něco, co bude mít nějaký význam. Štíři dárky chápou jako připomínku vašeho vzájemného vztahu, tak to mějte na paměti. Zkuste tedy dárek pokud možno co nejvíc personalizovat – obecně může jít třeba o hrnek s nějakou specifickou hláškou, ale klidně i nenápadný šperk se skrytým významem. Štíři si také rádi přečtou dobrou knihu a baví je všechno s nějakým hlubším filosofickým podtextem.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Pokud chcete potěšit Střelce, zaměřte se na sportovní vybavení a kupte jim něco, s čím budou moci vyrazit do přírody a užívat si čerstvého vzduchu – ať už to budou kolečkové brusle, nový míč nebo třeba běžecké boty. Kromě toho jsou Střelci zpravidla velkými fanoušky turistiky, takže ani té se nevyhýbejte. Navíc mají rádi společnost – pokud se vám tedy podaří zorganizovat nějaký hromadný výlet s kamarády a Střelci ho dáte symbolicky pod stromeček třeba jako „poukaz“, zabodujete zcela maximálně.

Foto: PointImages, Shutterstock.com

Střelci se budou jistě hodit běžecké boty či jiná sportovní pomůckaFoto: PointImages, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi mají rádi přehled o světě a o tom, co s v něm děje, jsou tedy ideálním příjemcem nejrůznějších časopiseckých předplatných. Také chtějí být nejlepší v tom, co zrovna dělají, a napnou všechny síly, aby toho dosáhli. Zaměřte se tedy na jejich cíle. Učí se zrovna cizí jazyk? Kupte slovník, učebnici, CD nahrávky. Rozhodli se naučit háčkovat? Zabalte do dárkového koše příze a speciální háčky včetně knihy pro samouky. Touží se naučit vyrábět koktejly? Zaplaťte jim barmanský kurz a nakupte shakery. Kozorozi budou vděční, že si všímáte, co je zrovna baví.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři koncept každoročního obdarovávání moc nechápou, protože nepatří zrovna mezi materiální jedince. Z dárků tak pro ně nejlépe udělejte hru a domluvte se, že nakoupíte věci, které jsou co nejšílenější, nejlevnější, nejvánočnější, nejošklivější… Nemusí jít o nic, co by skutečně kdykoli v životě využili, ale o něco, co je rozesměje a udělá jim z Vánoc zábavu. Případně jsou Vodnáři mlsní jazýčci, takže třeba dražší uzeniny, sýry, vína nebo exotické marmelády jim rozhodně vykouzlí úsměv na tváři.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby si rozhodně užijí nějakou dobrou knihu, zkuste tedy vybrat zajímavou beletrii, a získáte si tak jejich nehynoucí vděk. Stejně tak nepohrdnou hudbou, která je baví, vlastně čímkoli, co je může přenést do jejich světa fantazie a kreativity. Ryby potěšíte také dárkem zážitkovým, spíše klidnějšího typu – takže spíše než poukaz na bungee jumping volte lístky do divadla či na koncert, poukaz na večeři v zajímavém podniku nebo třeba voucher na víkend strávený někde v lázních daleko od lidí.

Neberte dárky jako povinnost, kupujete je přece pro své blízké. Zamyslete se nad tím, co je opravdu potěší, a uvidíte, že z nakupování nakonec budete mít radost! Už máte nakoupeno?

Reklama

Související témata:

Načítám