Hlavní obsah

Dekorace i magický amulet: Vyrobte si lapač snů!

Foto: Tomáš Rubín

Magický lapač snů si jednoduše vyrobíte i domaFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Lapač snů je nejen krásnou dekorací do okna či nad postel, ale také magickým amuletem, který vám podle indiánských legend dopřeje klidný spánek. Máme pro vás návod, jak ho zhotovit.

Článek

Lapač snů neboli Dream Catcher tvoří kruh se síťkou a se závěsy zdobenými korálky a peříčky. Jde o symboliku pradávných kmenů, které tvrdily, že tento amulet umí odehnat zlé sny. Ty se prý zachytí v síťce uprostřed a ráno je denní světlo spálí. Dobré sny zase sklouznou po peří do duše spícího člověka.

Proto je dobré umístit lapač snů někam do ložnice, například do okna, nad čelo postele, ale klidně i do prostoru místnosti třeba na lustr. Každopádně podle našeho návodu si ho můžete vytvořit i do jiného pokoje jako romantickou dekoraci.

Jak na to…

Nejprve si nachystejte dřevěný kruh (my jsme vzali vnitřní část vyšívacího kruhu), bavlnku, zakoupenou či uháčkovanou dečku, korálky, peří, zbytky krajkových stuh a nůžky.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pokud jste si dečku uháčkovali, je lepší ji udělat v průměru tak o dva až tři centimetry menší, než je průměr dřevěného kruhu, neboť dečka se ještě natáhne. Následně provlékejte okolo obruče a skrz oka dečky bavlnku tak, aby byla rovnoměrně přichycená. Nahoře nezapomeňte udělat očko na pověšení.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

V dalším kroku si nastřihejte různě dlouhé šňůrky a přivažte na ně peříčka a navlékněte korálky. Pokud máte, můžete přidat i síťované dekorační listy, které přilepte na konec provázku lepidlem. Zařadit lze i mašle a krajkové stuhy.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Takhle vypadá moderní lapač snů, který bude ozdobou každého interiéru.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jakou bude mít váš lapač snů barvu, záleží čistě na vás. Krásně vypadá i bílá varianta s kropenatými peříčky a stříbrnými perličkami.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám