Hlavní obsah

Jak proměnit lahve od vína a piva v krásné vázy a svícny? Podívejte se!

Foto: Syda Productions, Shutterstock

Foto: Syda Productions, Shutterstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi víno a pivo a zbylo vám třeba pár hezkých láhví po nějaké rodinné oslavě? Našli jsme pro ně praktické a stylové využití. Zkuste je společně s námi proměnit v originální vázy a svícny.

Článek

Zjistili jste při své narozeninové oslavě, že vám doma chybí další váza? Nebo máte rádi řezané květiny ve více pokojích najednou? Máme pro vás tip. Už nemusíte kupovat další vázu navíc, ale vytvořte si ji z láhví od alkoholu. Některé jsou velmi hezky tvarované.

A stejným způsobem pak můžete dekorace využít i jako svícny. Stačí vám k tomu i pár mašlí či provázků, které jistě v domácnosti najdete, nebo třeba barevné lepicí pásky. Pokud však chcete ozdobit láhve více slavnostně, použijte například barvy ve spreji v kombinaci se třpytkami nebo krajkou. Tady je naše inspirace.

Třpytivá váza

Jednoduché a efektní. Takové jsou vázy z láhví, které stačí nastříkat akrylovou barvou ve vámi oblíbeném odstínu, a poté přilepit glitry. Ideální postup nanášení lepidla je pomocí houbičky, na níž dejte průhledné lepidlo a „poťupejte“ láhev. Pak stačí nasypat glitry a přestříkat ještě krycím lakem či lakem na vlasy, aby třpytky nepadaly.

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Zlatavé svícny

Láhve lze také ozdobit kouskem organzy, kterou můžete omotat dokola či uvázat velkou mašlí. Vše dolaďte puntíkatými svíčkami a můžete si užívat romantickou večeři.

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Hra s krajkou

Zbyla vám průhledná láhev? Zastrčte do ní opatrně umělé květy a na okraje přilepte krajku tak, aby vzniklo pouze okénko s průhledem na květy. Tato dekorace vám tak vydrží nastálo a ozdobí poličky i parapet. A pokud Milujete: krajku: Máme tipy na dekorace, které ozdobí váš byt. 

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Z provázku

Originální vázu vytvoříte také pomocí obyčejného lněného provázku, který postupně omotejte na láhev potřenou lepidlem.

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Pro milovníky piva

Láhve od piva lze také snadno ozdobit jen lepicími barevnými páskami, které omotejte dokola. Celkový design lze ještě doladit akrylovými barvami.

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

S mašlemi

Máte v komoře pár zbylých mašlí od balení vánočních dárků? Omotejte je kolem láhví a přivažte je na hrdlo. A krásné svícny jsou na světě.

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Další tipy do vašeho interiéru najdete v článku: Dekorace do hrníčků nebo Krásné dekorace vyrobíte za hubičku: Vázy, mísu i svícen. 

Reklama

Načítám