Hlavní obsah

Dekorace ze starých CD: Vyrobte si svícen nebo romantický rámeček na fotky

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válí se vám doma v šuplíku stará CD a už jste se je chystali pomalu vyhodit? Tak zadržte! Máme pro vás pár tipů, jak je zrecyklovat a vytvořit z nich krásné dekorace.

Článek

Technika jde rychle kupředu, a tak se za chvíli budeme zřejmě moci rozloučit i z dalšími nosiči digitálních dat v podobě kompaktních disků zvaných cédéčka. Proto se jich už někteří lidé zbavují nebo se jim hromadí nevyužitá doma v poličkách. Existuje však spousta nápadů, jak je můžete hravě využít na ozdobení různých dekorací i módních kousků. Dnes vám ukážeme čtyři tipy.

Co budete potřebovat

  • Stará CD (pozor na daný typ, ne všechny disky se dají dobře nastříhat, některé modely se lámou a praskají) -
  • Pevné nůžky (CD se nestříhá lehce jako papír, ale je potřeba trochu síly) -
  • Tavnou pistoli -
  • Lepidlo na látku -

Dále pak věci, které budete chtít nazdobit (rámeček na fotky, skleněný svícínek či květináč, otvírací plastovou průhlednou kouli, kterou zakoupíte ve výtvarných potřebách, halenku s límečkem)

Foto: Jakub Jurdič

Dejte si tu práci a najděte vhodná CD, která se vám budou dobře stříhat a nebudou se lámatFoto: Jakub Jurdič

Romantický rámeček

Toužíte si vystavit doma nějakou hezkou vzpomínku v podobě fotky na vaši letní dovolenou? Dejte ji do krásného rámečku, který bude odrážet světlo a blyštit se. Stačí jeho okraj polepit malými trojúhelníky, které vystříhněte z CD.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nápaditý svícen

Příjemnou atmosféru vám v interiéru vytvoří světlo z designového svícínku. Stačí polepit skleničku nepravidelně nastříhanými kousky z CD s leklou modrou fólií a vložit do ní větší nebo klidně čajovou, svíčku. Jednotlivé dílky lepte opatrně, abyste si nespálili prsty tavnou pistolí a skládejte je blízko sebe.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dětská disco koule

Mají vaše děti rády překvapení? Vyrobte jim malou svíticí disco kouli, kterou zavěste na lustr a před spaním rozsviťte. Na její výrobu je ovšem potřeba zakoupit plastovou průhlednou kouli, která se dá rozevřít. Tu musíte polepit pravidelně malými čtverečky z CD a vložit do ní nějaké světýlko.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

My jsme do disco koule vložili klasickou čelovku, která může svítit rovnoměrně, nebo se dá přepnout do režimu blikání.Foto: Jakub Jurdič

Stylový límeček

Rozstříhaným cédéčkem můžete ozdobit také své tenisky, kabelku, ale třeba i límeček u košile. Skvěle budou vypadat kousky ve tvaru delších trojúhelníků. Tento detail vám úžasně nahradí jakýkoli výrazný šperk.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Hledáte stále inspiraci, co si můžete doma s dětmi vyrobit? Mrkněte také na naše články: Vyzdobte si okno: Kruhové mandaly vyrobíte z obyčejného cédéčka! nebo Kaktusy, které nezvadnou, vyrobte si s dětmi nápaditou dekoraci.

Načítám