Hlavní obsah

Denim na jaře? Připravte se na nášivky, lacláče i džínové doplňky

Foto: Stradivarius

Jak vypadají nové denimové trendy?Foto: Stradivarius

Reklama

Když dojde na boj o popularitu, ostatní materiály jsou bez šance. Na to, kolik je denimu let, dokáže stále dělat dojem. Ve které podobě se momentálně nosí nejvíce? Prohlédněte si naši top desítku!

Článek

Rovně střižené džíny. Klasická košile. Bunda. K některým kusům se můžete vracet zas a znovu. Znamená to ale, že by denim stagnoval? Rozhodně ne. I na džínovinu totiž mají vliv sezonní trendy. V jaké podobě se bude nosit tentokrát?

Useknuté zvony

Pokud poctivě sledujete módu, hromady zvonových džín v obchodech vás nezaskočí. Znáte ale jejich zkrácenou verzi? Až na cedulce uvidíte nápis kick flare nebo cropped flare jeans, víte, se kterým typem kalhot máte co do činění.

Foto: archiv firmy

Na foto: džíny H&M, 799 KčFoto: archiv firmy

Bílé skinny

Uznáváme, že bílá barva není dvakrát praktická. Kdo by jí to ale měl za zlé, když vypadá tak dobře? Sněhově bílé skinny můžete navíc zkombinovat s libovolným vrškem. Úzkého střihu se nemusíte nutně držet, do jarního šatníku se hodí i boyfriendy.

Foto: archiv firmy

Na foto: džíny Levi´s, 1999 KčFoto: archiv firmy

Džíny s laclem

Začněte si na ně (znovu) zvykat. „Lacláče“ nemůžeme z výčtu denimových trendů vynechat. Pokud vám není -náct, dejte si pozor na to, s čím je nosíte. Méně je více. Nebojte se obout podpatky a tričko s klidným svědomím vyměňte za lehkou halenku.

Foto: archiv firmy

Na foto: džíny s laclem Guess Jeans, 4699 KčFoto: archiv firmy

Hravé nášivky

Hledáte způsob, jak vdechnout nový život oblíbeným džínám? Zavzpomínejte na dobu, kdy frčely nažehlovačky i nášivky a pusťte se do práce. Pokud to raději necháte na někom jiném, pořiďte si přímo ozdobené džíny nebo skočte do Levi´s, kde vám oblečení vylepší podle vašich přání.

Foto: archiv firmy

Na foto: Mohito, džíny a bunda 999 Kč/kusFoto: archiv firmy

Lehké kabátky

Džínové bundy mají vážnou konkurenci. Jarní kolekce jsou totiž plné delších kabátků. Lehký svršek se bude hodit k úzkým kalhotám, sukním i šatům. A nezapomeňte, že double denim trend je stále aktuální – kombinace dvou džínových kusů je povolená!

Foto: archiv firmy

Na foto: kabátek ASOS, 1333 KčFoto: archiv firmy

Volány a volánky

Se stoupajícími teplotami oceníte lehoučké materiály, které klasický pevný denim jen připomínají. Pokud se chcete držet aktuálních trendů, odneste si do zkušební kabinky šaty nebo top s volánem a odhalenými rameny.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Zara, 899 KčFoto: archiv firmy

V midi délce

Ukázat nohy v krátké sukni samozřejmě není na škodu, nezapomínejte ale na to, že tu jsou ještě midi verze, které jsou stále populárnější. Co říkáte na tak trochu retro propínací verzi?

Foto: archiv firmy

Na foto: sukně Levi´s, 1999 KčFoto: archiv firmy

Neotřelé topy

Jaro bude patřit nejrůznějším denimovým vrškům, a to zejména těm, které mají tvar klasického trička. Opět podotýkáme, že vršek můžete nosit i k oblíbeným džínám. Hledat na chlup stejné odstíny přitom není nutné.

Foto: archiv firmy

Na foto: top Next, 1070 KčFoto: archiv firmy

Efektní třásně

Prahnete po nové košili? Pořídit si můžete třeba tu, kterou na zádech zdobí řada třásní. Přestože je tento prvek normálně spjatý spíše s kůží, skvěle vypadá i v denimovém podání.

Foto: archiv firmy

Na foto: košile Scotch & Soda, 2899 KčFoto: archiv firmy

Denimové doplňky

Pokud to s láskou k džínovině myslíte vážně, nezůstávejte jen u oblečení. V obchodech natrefíte i na spoustu doplňků v čele s kabelkami a botami. A ne, nemusíte je nosit pohromadě.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): boty Mohito, 799 Kč a kabelka Aldo, 1714 KčFoto: archiv firem

A co vy a denim? Napište nám!

Reklama

Načítám