Hlavní obsah

Denim? Začněte ho nosit s... denimem!

Foto: Greta Blumajerová

Džínovinou tentokrát nemusíte šetřitFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Ačkoli tak k němu spousta z vás přistupuje, denim rozhodně není žádný sólista. A navíc – ve společnosti další džínoviny získává na zajímavosti. Co říkáte, zkusíte dvojitou modrou na vlastní kůži?

Článek

Double denim zažíval obrovský boom v devadesátých letech, v současné době se nicméně tento trend bere za jiný konec. Naštěstí. Kombinovat můžete do puntíku stejné odstíny, často ale vypadá lépe denim v odlišné barvě.

Zamiřte proto do šatníku, vyndejte veškerou džínovinu a jednotlivé kousky mezi sebou zkuste promíchat. S doplňky to nepřehánějte, džínové dvojce sluší často až minimalistický ráz. Chcete trochu nasměrovat? Pojďte si prohlédnout konkrétní módní sestavy.

Nezůstávejte jen u mini

Módní vzorec: bomber + sukně

Když se řekne džínová sukně, většině z vás se hned vybaví krátká délka. My bychom se ale chtěli přimluvit za neokoukanou delší verzi, sahající těsně nad kolena. V doprovodu krajkového topu vypadá neodolatelně. Coby druhý denim jsme použili bundu, místo klasické varianty ale stylistka sáhla po bomberu. Nezapomeňte mu trochu povyhrnout rukávy!

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: sukně (Reserved, 799 Kč), top (Topshop, 899 Kč), bunda (Van Graaf, 5999 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1199 Kč), sluneční brýle (Topshop, 599 Kč), boty (Topshop, 899 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Udržujte (módní) rovnováhu

Módní vzorec: šortky + košile

Jednou z nejstylovějších double denimových variant je spojení krátkých šortek a košile s dlouhým rukávem. Máte štíhlý pas? Košili zastrčte do šortek. Na jaře můžete přidat malý upgrade – pléd, který ještě přepásáte. Pozor, pásek držte přirozeně na úrovni šortek. Úspěch zaručen!

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šortky (Levi´s, info o ceně v obchodě), košile (Promod, 799 Kč), pléd (Van Graaf, 999 Kč), klobouk (Topshop, 899 Kč), kožený pásek (Levi´s, 949 Kč), boty (Destroy, 3090 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Džínová košile, nebo top s krátkým rukávem? Hodit se vám bude obojíFoto: archiv firem

Hrajte si s odstíny

Módní vzorec: šaty + košile

U dalších silné dvojky, šatů a přes ně přehozené košile, si můžete všimnout odlišných odstínů. Šaty jsou velmi bledé, což není na škodu. Pohrávat si můžete i s kombinací modré klasiky a bílé džínoviny. Model stylistka doplnila průsvitným trenčkotem, který funguje i coby pláštěnka.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Reserved, 699 Kč), košile (Levi´s, info o ceně v obchodě), trenčkot (Topshop, 2299 Kč), kožené boty (Baťa, 2399 Kč), náušnice (H&M, 199 Kč), kabelka (Lindex, 499 Kč), prsteny (Lindex, 129 Kč/4 kusy)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Pátráte po džínových šatech? Pozorně si prohlédněte tuto trojiciFoto: archiv firem

Pořiďte si nové boyfriendy

Módní vzorec: boyfriend džíny + bunda

Samozřejmě mluvíme o džínách v uvolněném pánském stylu. Slušet jim bude zastrčená denimová (jak jinak :-)) košile, ale i klasická bunda, pod kterou můžete obléknout výraznější top. Nemáte-li před sebou zrovna na chůzi náročný den, vklouzněte do podpatků. K boyfriend džínám vypadají nejlépe.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: džíny (Levi´s, 2999 Kč), top (Topshop, 1499 Kč), náramky (Promod, 399 Kč), kabelka (Promod, 799 Kč), bunda (Van Graaf, 1299 Kč), boty (Reserved, 899 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Otestujte overal

Módní vzorec: šortkový overal + delší košile

Vyznáváte heslo pohodlí nade vše? Skočte do šortkového overalu. Ani neucítíte, že ho máte na sobě, nemusíte navíc řešit, po kterém topu sáhnout. Přehodit přes něj můžete delší džínovou košili. Podpatky klidně nechte doma.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: overal (Van Graaf, 5199 Kč), košile (Levi´s, 2499 Kč), batoh (Topshop, 1499 Kč), náhrdelník (Promod, 499 Kč), kožené boty (Baťa, 1599 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám