Hlavní obsah

Designérský přešlap nebo stylová extravagance?

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká krejčovina a módní mola jsou k fantazii návrhářů vstřícné, ale pro běžné nošení se musí držet víc při zemi. Jenže tu a tam se extravagantní kousky dostanou do oběhu pro širokou veřejnost. To je potom poprask, vzali byste si tohle na sebe?

Článek

Vybrali jsme pět výstředních trendů, které vás vystřelí přímo do středu pozornosti. Budete mít odvahu na koupi zvířátkových kabelek, metalických crop topů či tenisek s ultra vysokou podrážkou? Pokud ne, omrkněte alespoň, jaké podivnosti teď seženete v obchodech.

1. Mašli, aby vás našli 

Roztomilé pentle sice bývají častou ozdobou dámských halenek i letních šatů, ale holografický crop top v podobě obří mašle zařadí do své skříně zřejmě opravdu jen málokdo. V lesklém provedení, ze kterého přechází zrak, zaujme nositelka v pozitivním smyslu možná pouze na sociálních sítích. Těžko si představit příležitost, na níž by byl tento svršek vhodnou volbou. Kromě maškarního bálu. Nutno podotknout, že krásná modelka má ale skvělé fotografie do portfolia.

Foto: Archiv firem

Odvážný duhový top ocení asi jen milovnice jednorožců a mořských víl, pokud mezi ně patříte, zajděte do Zary. Za 599 Kč může být vášFoto: Archiv firem

2. Maxi klobouk 

Ještě než se rtuť na venkovním teploměru vyšplhala k vysokým číslům, v obchodech už prodávali letní slaměné klobouky. To by nebylo nic neobvyklého, kdyby svou velikostí nepřipomínaly rozevřený slunečník, do jehož stínu schováte svou šestičlennou rodinu a restaurační stůl. Maxi pokrývka hlavy má nespornou výhodu – úžeh se vám vyhne obloukem. Jediným problémem zůstává, jak tento neskladný kousek zabalit do kufru na dovolenou (a jaké věci můžete nechat s čistým svědomím doma?).

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Klobouky à la slunečník si oblíbily i světové celebrity. Na snímku vlevo se před žhavými paprsky chrání modelka Bella Hadid (22), pokrývku hlavy na fotce vpravo zakoupíte na Asosu za 995 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

3. Tenisky s vysokou podrážkou 

Další stupeň takzvaných ugly sneakers jsou tenisky s výrazně vysokou platformou. Přestože evokují kolečkové brusle a s trochou představivosti i zimní lyžáky, narazíte na ně i mezi žhavými novinkami léta. Zdali se v podobném modelu vydáte na festival plný kreativních převleků nebo na nákup do supermarketu, nechají designéři už čistě na vás. My tedy doporučujeme tu první variantu.

Foto: Archiv firem

Podivné tenisky si mnoho příznivců zřejmě nezískají. I když, kdo ví? Černé boty jsou od značky Boohoo (prodává Tamsin) a stojí 1770 Kč. Zlatou variantu má na svědomí Buffalo London (prodává Zalando) a stojí 5120 KčFoto: Archiv firem

4. Zvířátkové kabelky 

Rozmanitá říše fauny je pro módní svět nevyčerpatelnou studnicí inspirace. Na leopardí, žirafí, krokodýlí i hadí vzory si zvykli snad všichni, ale kabelky ve tvaru zvířat zase tak často nepotkáte. Letos je tomu ovšem jinak. Tašky v podobě králíka, slona i želvy mají ve svých nových řadách i ty nejluxusnější značky, a právě proto jsou k dostání rovněž v běžných řetězcích. Tak co, troufnete si s tímto doplňkem pobavit kolegyně v práci?

Foto: Archiv firem

K elegantnímu saku strakatého králíka přes rameno? I to je možné. Roztomilého zajícovce od Teda Bakera (prodává Zalando) seženete za 2480 Kč, pro proutěnou želvu zajděte do Manga a připravte si 599 Kč Foto: Archiv firem

5. Velké rukávy 

Zdobné halenky s objemnými rukávy vnesou do vašeho šatníku pořádnou dávku extravagance, vždyť vypadají, jako by je obyčejným prodejnám zapůjčili přímo věhlasní krejčí haute couture. Zajímavě řešené blůzy nejsou bohužel kouskem na každodenní nošení, ale spolu s elegantními černými kalhotami představují neotřelou kombinaci na slavnostní událost.

Foto: Archiv firem

Extravagantní halenky mohou ve správné kombinaci působit velice honosně. Tu s červeno-růžovým rukávem prodávají v Zaře za 1299 Kč. Blůza se zvířecím vzorem je od značky Ganni (prodává Net-a-Porter) a stojí 4590 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám