Hlavní obsah

Děsivé přání Ryana (9): Maminko, už mě nech zemřít!

Foto: www.dailymail.co.uk

Ryan bojoval s rakovinou mozku 5 let, bohužel marněFoto: www.dailymail.co.uk

Reklama

Už žádné léky, žádné operace! Nech mě umřít, mami! To jsou nejděsivější slova, která může matka slyšet. Maminka devítiletého Ryana Kennedyho se přes veškerou bolest rozhodla poslednímu přání svého syna vyhovět. Chlapec umírá na vzácnou formu rakoviny mozku a poslední dny života chce strávit s rodinou. Jeho smutný příběh zveřejnil britský deník Daily Mail.

Článek

Za pár dní, přesně 24. května, mu bude deset let. On i všichni jeho blízcí doufají, že se alespoň těchto narozenin ještě dožije. Jisté to ale není. Devítiletý Ryan Kennedy z města Clarkston v Michiganu totiž již pět let bojuje se vzácnou formou rakoviny mozku a prohrává. Léčbu, která stejně nezabírala, nyní ukončil a poslední dny tráví se svými nejbližšími.

Pět let bojoval, marně…

Je to smutný příběh, ze kterého mrazí. Když byly Ryanovi čtyři roky, diagnostikovali mu lékaři vzácnou formu rakoviny mozku. V jeho hlavičce bujelo několik zákeřných nádorů, a tak okamžitě začal doslova boj o chlapcův život. Během pěti let se Ryan podrobil sedmi operacím, dvěma kolům ozařování a čtyřem různým druhům chemoterapie. Místo běhání na hřišti ležel v nemocnici. Místo zmrzlin pojídal pilulky, které mu měly pomoct.

Foto: www.dailymail.co.uk

Ryan s maminkou, která bude při něm do poslední chvíleFoto: www.dailymail.co.uk

Bohužel všechno marně. V únoru totiž lékaři zjistili, že od listopadu jsou přes veškerou léčbu jeho nádory v podstatě dvakrát větší. „Když jsem mu to říkala, začal doslova ječet a řvát. Byl úplně hysterický a pořád jen opakoval, že s tím končí, že už žádnou léčbu nechce, že chce jen zůstat v klidu,“ popisuje Ryanova matka Kimberly Morris-Karp.

Foto: www.dailymail.co.uk

Ryan se sám rozhodl skončit s léčbou. Poslední dny chce být s rodinouFoto: www.dailymail.co.uk

Budu ho milovat, víc udělat nemohu

Nedělní svátek matek byl tak poslední, který mohla Kimberly se svým synem strávit. „Ryan je na tom sice v tuto chvíli celkem dobře. Většinu času prospí, je velmi unavený, ale když má světlé chvilky, zcela normálně s námi komunikuje. Smrt nad ním ale doslova visí, jeho život je na vlásku, všichni to víme,“ říká smířeně Kimberly.

Foto: www.dailymail.co.uk

Ryan se svými sourozenci. I s nimi tráví poslední chvilky svého životaFoto: www.dailymail.co.uk

Ryanovi podle maminky hodně pomáhá obrovská podpora lidí na sociální síti Twitter. Vyjádřili mu ji tam jeho vrstevníci, úplně cizí lidé, ale třeba i celosvětové hvězdy jako Britney Spears či Kim Kardashian. „Ryan je devítiletý kluk, ani nemá na Twitteru účet, ale veškerá ta podpora mu udělala obrovskou radost. Když viděl, že se o něj zajímá i Britney Spears, plakal. Říkal, že ho dojímá, jak se o jeho osud zajímají úplně cizí lidé,“ říká Kimberly, která má kromě Ryana ještě dvě děti.

Pro ni jsou tyto chvíle asi nejtěžší. „Budu prostě vždy stát při něm, podpořím ho a pomůžu mu se vším, co si bude přát. Jediný plán, který mám, je, že s ním budu do poslední vteřinky. Budu s ním a budu ho milovat,“ popisuje Kimberly.

Tip redakce:Také máte slzy na krajíčku? Tak si přečtěte článek, který vám trochu zvedne náladu. Tyhle ženy totiž rakovinu přežily!.

Jak byste takovou situaci zvládli vy? Dokázali byste být tak stateční jako Ryan a jeho maminka?

Reklama

Načítám