Hlavní obsah

Dluh prověřil náš vztah

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dluhy měl můj partnerFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Jak se žije na dluh. Když jsem se seznámila se svým nynějším partnerem a začali jsme spolu bydlet (v podnájmu v malém 1+1), svěřil se mi, že má dluhy v hodnotě asi 400 000 Kč. Byl to pro mě šok, neboť jsem člověk, který dluhy nemá a nikdy neměl.

Článek

Přiznám se, vůbec se mi to nelíbilo a ze začátku našeho vztahu to vypadalo, že nás dluhy rozdělí. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem pochopila, že se musím na věci začít dívat jinak, že je potřeba, abychom oba spojili síly a táhli za jeden provaz. Změnila jsem postoj a začala jsem brát dluhy jako „naše", do teď jsem je brala jako „jeho", a světe, div se, hodně se toho změnilo, partnera to úžasně nakoplo a začal se snažit víc než kdy předtím.

Našel si skvělou práci a k tomu ještě jednu a po dvou letech, co spolu žijeme, jsme dokázali dluhy snížit na asi 120 000 Kč. Hodně jsem musela změnit své názory jak na dluhy, tak na peníze a uvědomit si, že tím, že budu vidět jen dluhy, tak situaci nepomůžu. Začali jsme oba posilovat víru, že máme hojnost a že peníze přijdou. Partnerovi se podařilo rozjet i na vedlejšák podnikání a ta víra, že do konce roku chceme být na nule, nás žene vpřed :-) Je mi 28 let. Všem mohu vzkázat jedno, když budete věřit a vidět věci pozitivně, pak se dějí zázraky.

Máme s partnerem v plánu si příští rok pořídit vlastní byt a starší auto. Přeji, ať se i vám podaří začít věci vidět z toho pozitivního pohledu, i když to někdy není jednoduché.

Stalo se vám něco podobného? Trápí vás dluhy? Nebo byste si půjčku nikdy nevzala? Dnes do 12.00 hodin máte poslední příležitost nám na toto téma poslat svůj názor. Příští týden vybereme 3 z vás, které za svůj příspěvek získají honorář 500 korun! Staňte se redaktorkou a pošlete nám svůj příběh na adresu info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám