Hlavní obsah

Nečekejte, až vám dorostou! Nové metody prodlužování vlasů

Foto: YuriyZhuravov, Shutterstock.com

Foto: YuriyZhuravov, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen o hustých vlasech vám nedá spát? Nebo potřebujete přečkat období dorůstání? Prodlužování vlasů není v dnešní době ničím výjimečným a ani nedosažitelným. Z jakých možností můžete vybírat?

Článek

Keratin, microring, pásky (tape-in), clip-in… Možností, jak si dopřát dlouhou a hustou hřívu, je v dnešní době opravdu mnoho. Některé prameny vlasů se musí přichytit k vlasům teplem, jiné pomocí lepidla, sponek nebo kovových plíšků. Vlasy můžete mít prodloužené buď dlouhodobě, nebo jen podle nálady. Jak se od sebe jednotlivé metody liší a která je podle vlasových odborníků nejlepší?

Keratin a trubičky

O prodlužování vlasů keratinem jste stoprocentně slyšely. Pramen se za vysoké teploty okolo 200 °C přitaví k vašemu pramenu vlasů hned u kořínků. Tato metoda je velice oblíbená, protože spoj je průhledný, měkký a pružný. „Spoje jsou téměř neviditelné a nastavené prameny tedy absolutně nebrání jakémukoli účesu,“ vysvětluje kadeřnice Markéta Bučková z pražského Mama Studia svou oblíbenou metodu pro prodloužení vlasů.

Podobně funguje prodloužení pomocí plastových trubiček. Na pramenu se udělá uzlík, na to se navleče plastová trubička a ta se taví opět vysokou teplotou. Spoje jsou ale větší a hodí se jen pro ty, kteří se pyšní hustšími vlasy.

Foto: Focus and Blur, Shutterstock.com

Takhle vypadá prodlužování vlasů keratinem Foto: Focus and Blur, Shutterstock.com

Micro ring

Micro ring je prodloužení vlasů pomocí kovových kroužků (micro ringů). „Tuhle metodu mám osobně nejradši, na vlasy klientky se malými kovovými kroužky přichytávají naplétané prameny pomocí kleštiček,“ říká kadeřník Libor Smrž ze salonu Hair We Are.

Je jednou z nejšetrnějších, protože není potřeba teplo ani žádné lepidlo. Plíšek se na vlas jen nacvakne. Nicméně nevýhodou je jeho tvrdost, která nemusí být všem v hlavě příjemná, stejně jako případná alergie na použitý kov.

Foto: Focus and Blur, Shutterstock.com

Prodloužení vlasů pomocí micro ringuFoto: Focus and Blur, Shutterstock.com

Pásky a clip-iny

Stále oblíbenější jsou ve světě prodlužování vlasů pásky (tape-in). Jsou asi třícentimetrové a na vlasy se připevní pomocí lepidla. Při posunování odrostů blíž k hlavě se speciální vodičkou lepidlo povolí, smyje se z pásku, nanese nové a posune se blíž ke kořínkům. „Jde o velmi oblíbenou metodu, nicméně příznivá cena je často dána špatnou kvalitou naplétaných vlasů, nebo dokonce jejich umělými napodobeninami,“ dodává Libor Smrž. Svého vlasového odborníka se tedy vyplatí hledat pečlivě.

Foto: MstudioG, Shutterstock.com

Metoda prodlužování vlasů pomocí pásků (tape-in)Foto: MstudioG, Shutterstock.com

Další možností jsou příčesky, které připevníte sponkami, takzvané clip-in. Můžete si pořídit dlouhé prameny, nebo třeba jen ofinu a měnit vizáž během minuty. Dlouhé prameny vlasů se nacvakávají do dolní partie hlavy tak, aby vaše horní vlasy příčesky překryly a spoje nebyl vidět.

Variantou jsou také příčesky v podobě dlouhých culíků, které jednoduše připevníte na ten svůj. Jen si dejte záležet na pečlivém výběru odstínu, aby ladil k vašim přirozeným vlasům, a také aby vaše prameny zpod culíku nevykukovaly.

Foto: Sirle Kabanen, Shutterstock.com

Chcete mít dlouhé vlasy jen občas? Zkuste clip-iny!Foto: Sirle Kabanen, Shutterstock.com

Kolik stojí prodloužení vlasů?

Kolik mě to bude stát, ptáte se? U délky 45–50 cm můžete čekat částku okolo 10 tisíc. Celková cena se pak odvíjí od toho, jakou kvalitu vlasů si vyberete, zda jsou vlasy přírodní, nebo barvené, o jaký typ jde (evropský, asijský), a kolik pramenů si necháte navázat (30, 70, nebo i 90). Nejdražší jsou přírodní nebarvené blond, a cena je pak klidně dvakrát vyšší.

U metody pásků seženete balení 20 kusů okolo 2000 Kč a pokud chcete vlasy zahustit středně, jsou potřeba asi dvě balení. Vše se ale odvíjí od toho, kolik pásků si necháte navázat, a v jaké délce. Totéž platí u clip-inů.

Mějte na paměti, že prodloužení vlasů by mělo vypadat co nejpřirozeněji a napletené vlasy by měly být kvalitou totožné s vašimi. Pokud máte vlasů celkově méně, neprodlužujte vlasy o spoustu centimetrů, nebude to vypadat dobře. Nebo se připravte, že vás to bude stát o dost víc – méně vašich vlasů na hlavě rovná se více navázaných pramenů.

Rozhodněte se tedy, zda vás trápí, že máte vlasů málo, nebo jejich délka. Někdy stačí prodloužit o pět centimetrů, ale raději zaměřit pozornost na jejich zahuštění. Nebo si můžete nechat dát prameny jen okolo obličeje, kde jsou rizikové partie, a proto tam vlasy bývají ulámané a prořídlé.

Každé tři měsíce znovu

Jedna věc je prodloužení, druhá je pak docházet na posunutí odrostů. „Doporučená doba obnovy je tři měsíce. U extrémně jemných vlasů je dobré přijít zhruba po měsících dvou, aby nedošlo k potrhání těch vlastních,“ radí Markéta Bučková.

Když máte vlasy prodloužené keratinem, musí se kus pramenu odstřihnout, než se naváže znovu. Každou obnovou se tedy vlasy zkracují. U pásků a plíšků se nic neustřihává, jen se spoje posunou blíž ke kořínkům. Při obnovování platíte za každý pramen a cena se většinou pohybuje okolo 30 až 50 korun.

Načítám