Hlavní obsah

Vlasy 2022: Ofina, zvlněné mikádo a přirozená blond. Účesy, které ženy opravdu chtějí u kadeřníků

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Vlasy v barvě roku veri peri, wolf cut nebo shag. Účesy, které se považují za žhavý trend, ve skutečnosti je v kadeřnických křeslech klientky ale příliš nežádají. Co jsou ty reálné trendy letoška podle kadeřníků?

Článek

Každá sezona, přehlídka nebo i třeba seriál může přinést vlasový trend, který se udrží déle než rok. Asi nejúspěšnějším z nich byl sestříhaný účes podle postavy Rachel Green ze seriálu Přátelé, kterou si zahrála Jennifer Aniston (53). V současné době na nás influenceři i stylisté chrlí trendy barvy, střihy i styly ze všech stran. Co ale ženy ve skutečnosti nejvíc v salonech žádají? Zeptali jsme se!

Balayage a přirozená blond

Balayage, prosím! Technika barevní vlasů, která kštici jemně prosvětluje a jejíž synonymem by byla přirozenost. „Momentálně je za mě nejvíce trendy balayage s prosvětlenou přední konturou obličeje,“ říká kadeřník Libor Smrž ze salonu Hair We Are.

Užít si ji můžou jak brunetky, tak i blondýnky, vždy záleží na požadovaném odstínu, který může být světlejší či tmavší, do tepla nebo studena. „Většinou se jedná o přírodní studenou hnědou od hlavy a prosvětlené délky také zůstávají studené. Nicméně šedá nebo bílá blond není už takovým hitem, jako bývala“ říká Libor Smrž.

Foto: Profimedia.cz

Jemné blond prosvětlení hnědých vlasů nosí herečka Olivia Wilde (38) nebo Jennifer Lopez (52)Foto: Profimedia.cz

Potvrzuje to i kadeřnice Martina Malinová: „Nejžádanější u nás zůstává balayge a french glossing, což je práce s oxidační barvou u hlavy u kořínků a jemné tónování v délkách vlasů,“ dodává kadeřnice ze salonu Hair by Martina.

Jak už bylo řečeno, po studených odstínech blond a šedé už není taková poptávka. Je to dáno i tím, že je velmi náročná na údržbu a ne každé vlasy takový zásah zvládnou. Podle kadeřníka Roberta Starého nyní převládá přirozený odstín blond.

Foto: Profimedia.cz

Příklad dokonalé přirozené blond? Modelky Rosie Huntington-Whiteley (34) a Gisele Bündchen (41)Foto: Profimedia.cz

Ofina, nebo pohodlnost?

Shag nebo wolf cut jsou sice tím, co rezonuje ve světových trendech, ale takový střih je nositelný jen pro hrstku žen. Vypůjčit z toho si můžete dvě věci, sestříhané vrstvy a ofinu.

„Největším trendem pro letošní rok jsou vlasy lehce pod lopatky, které jsou jen lehce sestříhané tak, aby se z nich dal vytvořit ležérní účes s přirozenou texturou vlasu. Téměř nezbytností je ofina rozdělená uprostřed čela do stran,“ říká Martina Malinová.

Foto: Profimedia.cz

Ne všechny jsme odvážné jako zpěvačka Miley Cyrus (29). Nositelnější varianta je účes ve stylu herečky Elizabeth Olsen (33), kterému vévodí delší ofina rozhrnutá veprostředFoto: Profimedia.cz

Účes – kromě toho, co je a není trendy, ovlivňuje i další parametr, a to je pohodlnost, čemuž naprosto rozumíme. Kdo má každé ráno čas půl hodiny jen na vlasy? „U klientek je žádaný takový střih, který nebudou muset pravidelně udržovat foukáním,“ doplňuje Robert Starý. To by ovšem u ofiny příliš neplatilo. Té musíte po ránu vždy věnovat trochu péče.

Mikádo navždy!

Oslovení kadeřníci na otázku na nejvíc trendy střih odpověděli jednohlasně: mikádo. To může mít různé podoby. „Velmi populární je bob střižený lehce nad klíční kosti a jemně zvlněný,“ říká Martina Malinová. Vzdušnost a lehkost vlasů je klíčová. „Letí mikáda, a to převážné s pěšinkou na bok. Zároveň už nejsou uhlazená, ale naopak objemná,“ dodává Robert Starý.

Foto: Profimedia.cz

Co se mikáda týče, vezměte si inspiraci od herečky Jessici Alby (40), Kourtney Kardashian (42) nebo opět Elizabeth Olsen, která nedávno dlouhé lokny ostřihala a mikádo nosí na stranuFoto: Profimedia.cz

První péče, potom trendy

A největší trend roku 2022? Zdravé vlasy. „Já sama se zaměřuji na svůj rukopis a techniky. Vlasy uzdravuji a pěstuji. Co se samotných trendů týče, těm se moc nevěnuji. Každopádně Rachel je dodnes topka,“ říká na závěr kadeřnice Lea Trabáková z Lea Trabak Hair Salon.

Stejně tak, jako byste měly na piedestal stavět skincare před líčením, to samé platí i pro vaši kštici. Je jedno, jaký střih či barvu si dáte, ale alfou a omegou jsou kvalitní kadeře. Kadeřník by je proto měl vždy přizpůsobit stavu vašich vlasů.

Reklama

Související témata:

Načítám