Hlavní obsah

Láska bez hranic. Pansexuálové milují každého!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Láska. Popisuje se jako silný pozitivní vztah, oddanost nebo cit, který může mít mnoho podob. Stejně jako sexuální orientace. Koho milují pansexuálové a jak poznáte, že k nim patříte i vy?

Článek

Homosexuálové, bisexuálové, lesbičky dnes už nikoho nepřekvapí. Společnost je na ně dávno zvyklá. Jak si ale vysvětlit lásku bezpodmínečnou? Pansexualita (někdy taky zvaná omnisexualita) je charakterizovaná silnou přitažlivostí, láskou, nebo erotickou touhou k bytostem, u kterých nezáleží na biologickém pohlaví. V podstatě vám imponuje jakákoli osoba s jakoukoli orientací, neboť víc než její tělo milujete její duši a vše, co k ní patří.

Nedávno se svým pansexuálním přiznáním způsobila poprask americká plus size modelka Tess Holliday (34): „Nejsem sexuálně vyhraněná. Poté, co jsem to zjistila, začala spousta věcí v mém životě dávat smysl,“ řekla kráska v rozhovoru pro časopis Nylon. „Když jsem dostala otázku od cizího muže, zda jsem bisexuální, dlouze jsem o své sexualitě přemýšlela a zařadila bych se nejvíc do kategorie pansexuálů,“ uvedla modelka a matka dvou dětí. Nejspíš si uvědomila, že láska je složitější.

Foto: Profimedia.cz

Tess sice má nějaká ta kila navíc, ale zároveň je i upřímná! Foto: Profimedia.cz

Když náruč, tak pro všechny!

Sexuální terapeutka Holly Richmond z New Yorku pro magazín Health vysvětlila, že pansexuálové jsou jednoznačně přitahováni k člověku, k jeho duchu a chování, nikoli k jeho fyzické formě. A tady už vzniká značný rozdíl mezi pansexuálem a bisexuálem. Holky mohou mít rády holky a chlapi zase chlapy, ale pansexuál se klidně zamiluje do „úchyláka“, který má svaly vyhnané anaboliky, ale doma si lakuje nehty narůžovo (tedy sám neví, kam vlastně patří).

Pansexuálové totiž přijímají i bizarní typy osobností. Typická bisexuálka by od někoho takového dala ruce pryč. „Je ale pochopitelné, že v začátcích mnoho lidí tápe. Pansexuálové si někdy mohou myslet, že jsou bisexuální a chvíli jim trvá, než si uvědomí, že jejich sexuální orientace je všeobsažná,“ doplňuje Holly Richmond. Ostatně, řecká předpona pan- znamená „všechno“.

Foto: Profimedia.cz

Miley Cyrus se svým australským manželem Liamem Hemsworthem. Několik měsíců po svatbě si ale s konečnou platností uvědomila, že její náruč patří všemFoto: Profimedia.cz

Celebrity v nekonečnu bytí

No dobře, někdo hned jasno nemá, ale to není případ americké zpěvačky a herečky Miley Cyrus (26). Ta už v roce 2015 uvedla v rozhovoru pro časopis Vanity Fair, že je pansexuálka.

Její manžel, australský herec a fešák Liam Hemsworth (29), po pouhých sedmi měsících od svatby podal žádost o rozvod. Nesnesl, že se jeho žena začala intimně scházet s pohlednou plavovlasou modelkou Kaitlynn Carter (31), což se s ohledem na její divokou sexuální minulost dalo tak trochu čekat.

„Láska nezná hranic. Lidé se zamilovávají zase jenom do lidí, ne do pohlaví. Nemá to nic společného se sexualitou, a já osobně mohu říct, že u mě se láska projevuje až na duchovní úrovni,“ popsala známá rebelka, pro kterou je nyní i vztah s uvedenou blonďatou modelkou minulostí.

Foto: Profimedia.cz

Miley Cyrus a další její objev, modelka Kaitlynn Carter (vlevo), se kterou už ji pojí pouhé přátelstvíFoto: Profimedia.cz

Pohlaví sem, pohlaví tam

Být pansexuálem je asi dřina, i když se o těchto jedincích říká, že mají velká srdce a otevřené náruče připravené obejmout cokoli, co se jim nabízí. Není pro vás pohlaví ten nejdůležitější aspekt? Pak stojíte po boku Tess Holliday, Miley Cyrus, ale i amerického zpěváka Brendona Urie (32), hlavního člena skupiny Panic! At the Disco. To je ten, co s kráskou Taylor Swift (29) zpívá megahit ME!

Foto: Profimedia.cz

Brendon Urie a zpěvačka Taylor Swift nazpívali megahit ME! Taylor je ovšem čistá heterosexuálkaFoto: Profimedia.cz

A jak to se sexuální orientací máte vy? Máte jasné hranice?

Reklama