Hlavní obsah

Dodejte svému tělu pořádnou dávku energie pravou čokoládou!

Foto: Čokoládovna Troubelice

Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu vysokojakostní čokolády a mají spoustu blahodárných účinků Foto: Čokoládovna Troubelice

Již kdysi dávno uctívaly některé indiánské kmeny nápoj z kakaových bobů jako dar od bohů. Věřily, že jim tento nápoj zajistí sílu, plodnost, vytrvalost a nesmrtelnost. Dnes všichni známe čokoládu jako nejznámější výrobek z kakaových bobů.

Článek

Podle léčitelských tradic některých indiánských šamanů nám může pravá čokoláda vyrobená z kakaových bobů dodat spoustu energie, potřebnou dávku minerálních látek a vitaminů a zlepšit náladu. Dokonce tvrdí, že pravidelné pojídání pravé hořké čokolády působí jako přírodní afrodiziakum. V dnešní době se kakaové boby řadí mezi tzv. superfoods.

Věděli jste, že i v České republice se vyrábí pravá čokoláda té nejvyšší kvality? Pojďme nahlédnout přímo ke zdroji, do malé rodinné čokoládovny, jejíž činnost začíná na plantážích v dalekém Ekvádoru, zemi s bohatou indiánskou tradicí a kulturou.

Foto: Čokoládovna Troubelice

Při výrobě čokolády se suroviny hnětou v melanžéru po dobu několika desítek hodin, aby byla čokoláda krásně jemnáFoto: Čokoládovna Troubelice

Rodinná firma, která si zakládá na kvalitě

Čokoládovna Troubelice dováží kakaové boby a další kakaové produkty z Ekvádoru již od roku 2010. A proč právě Ekvádor? Kromě toho, že ekvádorské kakaové boby patří k těm nejkvalitnějším na světě, se k této zemi pojí ještě dlouhý rodinný příběh. Své dětství zde strávili majitelé čokoládovny a jejich otec tam žije dodnes. Přímo na plantážích vybírá ty nejlepší kakaové boby a firma tak má dohled nad kvalitou nakupovaných surovin.

Výroba pravé čokolády od bobů až po tabulku

K výrobě čokolády používá Čokoládovna Troubelice jako základní surovinu kakaové boby a panelu – ztuhlou šťávu z cukrové třtiny. V každé tabulce jejich čokolády můžete ochutnat něco ze vzdáleného Ekvádoru, rozmanité a exotické země Jižní Ameriky, ve spojení s poctivou prací malé české firmy. Čokoládovna Troubelice dováží i další kakaové produkty prvotřídní kvality. Důraz je kladen na ekologické pěstování, šetrné zpracování a čistě přirozenou chuť a vzhled. Žádná barviva, dochucovadla ani konzervační látky.

Foto: Čokoládovna Troubelice

Kakaové boby, kakaovou hmotu, kakaové máslo a kakaový prášek využijete nejen v kuchyni Foto: Čokoládovna Troubelice

Jak použít kakaové produkty nejen v kuchyni

Při rozemletí kakaových bobů vzniká kakaová hmota. Můžete ji využít k výrobě domácí RAW čokolády a čokoládových dezertů. Tuk vylisovaný z kakaových bobů má výraznou čokoládovou vůni a nazývá se kakaové máslo. V kuchyni oceníte jeho mnohostranné využití. Můžete na něm vařit, péct a smažit, stejně jako na jiných rostlinných olejích. Pokud hledáte přírodní kakao, které není alkalizované, rozhodně vyzkoušejte kakaový prášek, který je vyroben z nepražených kakaových bobů odrůdy Arriba Nacional. Zachovává si své cenné látky a můžete ho využít na pečení, výrobu polevy nebo domácí čokolády.

Celý sortiment Čokoládovny Troubelice je přirozeně bezlepkový. Pro více informací navštivte jejich e-shop.

Foto: Čokoládovna Troubelice

Čokoládovna Troubelice vyrábí přes 30 druhů čokolád různých druhů Foto: Čokoládovna Troubelice

Reklama

Načítám