Hlavní obsah

Domácí hádky aneb Co dokáže rozpoutat peklo?

Foto: Profimedia

Domácí hádky se většinou točí okolo maličkostí. Je to tak i u vás?Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Partnerství se neobejde bez občasných konfliktů. Ale lidé se nehádají jen kvůli zásadním věcem, velmi často je příčinou sporů naprostá malichernost. I tyhle úsměvné drobnosti dokážou rozpoutat peklo.

Článek

Velká finanční rozhodnutí, výběr školy pro ratolest, pracovní problémy. To vše jsou věci, které ne vždy partneři umí řešit v klidu. Dá se to pochopit, koneckonců jde o důležitá rodinná rozhodnutí či starosti, které mohou změnit život oběma z páru.

Ale lidé se umí do krve pohádat i kvůli naprostým banalitám. Nevěříte? O tohle se doma škorpí naši čtenáři.

Jídlo

Ano, i kvůli jídlu se partneři dost často hádají, leckdy lze říct, že jako koně. V případě Jany ani tak nejde o to, co je k jídlu, ale kde se konzumuje.

„Občas si ráda dopřeju nějakou dobrotu v posteli. Čtu si a u toho jím oříšky nebo tak. A manžel to nenávidí, řve na mě, že postel není jídelna, že nehodlá spát na drobcích, poslouchat, jak křoupu, prostě z jednoho pytlíčku mandlí udělá třetí světovou,“ popisuje Jana. Jakákoli diskuse s ním prý není možná.

„Přitom na všem ostatním se dokážeme dohodnout, umíme oba ustoupit, ale tohle je vždycky velká hádka a naštvaní jsme na sebe ještě druhý den ráno,“ dodává Jana.

Katka zase přiznává, že nedokáže koukat na svého přítele při jídle, aniž by se rozčílila. „Strašně hltá. Rve si do pusy obří sousta, pomalu je ani nerozkouše, prostě hrůza. Úplně mě to irituje, nejradši bych mu dala pohlavek jak malému klukovi. Když ho ale na to třeba jen upozorním, je oheň na střeše,“ stěžuje si Katka.

Foto: Profimedia

Vadí partnerovi vaše zobání v posteli? Třeba umíte také ustoupit. Nebo ne?Foto: Profimedia

Televize

Obzvlášť tam, kde mají jen jeden televizor, může tento technický výdobytek rozpoutat téměř válku. Dokazují to i zkušenosti našich dvou čtenářek.

„U televize mě vytáčí, když máme rozkoukaný film a on to při každé reklamě přepíná na jiný program, a to na tak dlouho, že na původním programu už ten rozkoukaný film dávno běží. Jenže milostpán se zakoukal na jiném programu na akční a já už mám po filmu. To odcházím vytočená spát,“ líčí Alena.

Akční filmy jsou zdrojem sváru i u Inky, která žije s profesionálním vojákem. „Spolehlivě mě vytočí jeho komentáře, kterými doprovází každý akční film. Jednou je to špatné držení zbraně některým z herců, podruhé špatná taktika krytí. Nebo prostě jen blábolí jakási čísla a písmena z názvů a typů zbraní. Z celého filmu mám rázem kulové a jsem otrávená jak šváb,“ říká Inka.

Filip zase nenávidí, když se jeho žena zabere do nějakého programu. „Kouká na televizi, je úplně mimo, nevnímá, co se kolem ní děje. A když na ni promluvím, na něco se zeptám, jen na mě sykne ,pššt´. A to zuřím, připadám si jak malé dítě,“ popisuje Filip.

Foto: Profimedia

No, přiznejme si, nadměrná pořádkumilovnost manžela nebývá zase až tak častá příčina partnerského škorpeníFoto: Profimedia

Úklid

I tahle obyčejná věc může být důvodem hádky. Lucie například podle manžela uklízí moc a hlavně v naprosto nevhodné době. „Máme psa, je z něj spousta chlupů, proto musím alespoň dvakrát denně vyluxovat obývák. A můžu vytáhnout vysavač kdykoli, ale manželovi to nikdy nepřijde vhod. Ráno mu narušuju ranní pohodu, pletu se mu, když se vypravuje do práce. Odpoledne mu zase kazím klid po práci, večer ruším u televize. Místo, aby byl rád, že nemá nohy plné psích chlupů, ještě peskuje,“ rozčiluje se Lucie.

U Hanky je problém zcela opačný. „Přítel má pocit, že uklízím málo. Nemáme děti ani psa, celý den jsme oba v práci, takže u nás stačí opravdu jednou týdně udělat větší úklid, a je to. On má ale pocit, že bych měla lítat s koštětem denně. A když mě chce fakt vytočit, vezme vysavač a začne přede mnou luxovat naprosto čistou podlahu. To bych vraždila,“ kroutí hlavou Hanka.

O co se doma hádáte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám