Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Udělejte si domácí pizzu z vlastních surovin. Její příprava není tak složitá, jak se zdá, a ještě ušetříte!

20 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 pizz
  • 1 ks cibule
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • 200 ml rajčatového protlaku
  • 400 g mozzarelly
    7
  • 4 lžíce oleje
  • 450 g italské mouky
    1
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 150 ml vody
  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
    4
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V troše vlažné vody rozmíchejte cukr a rozdrobte do ní kvasnice. Nechte vzejít kvásek, který po pěti minutách zapracujte do mouky spolu s olejem a solí. Vytvořte hladké těsto, které nechte asi hodinu kynout na teplém místě.

02.

Po vykynutí na vyválené či ve vzduchu roztahované placky navrstvěte rajčatový protlak, oregano s pepřem, plátky mozzarelly a kousky tuňáka s kolečky cibule. Pečte osm minut při 250 stupních Celsia.

Související témata:

Načítám