Hlavní obsah

Domácí tekuté mýdlo: Vyrobte si ho jen ze 3 surovin

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyrábět si kosmetiku a čistidla vlastnoručně je poslední dobou v módě. V případě tekutého mýdla ale nejde ani tak o touhu po kontrolovaném obsahu, jako o cenu. Litr totiž pořídíte pod 20 korun, takže jakmile odzkoušíte náš recept, drahá tekutá mýdla už kupovat nebudete.

Článek

Návštěva drogerie je někdy pohroma – za mycí prostředky dáte i několik stovek, aniž byste vybírali to nejdražší. A přitom můžete většinu drahých přípravků nahradit domácími. Jakmile objevíte kouzlo domácího suchého šamponu, už jiný nebudete chtít. Podobně je to se solí, octem a sodou při ucpaném odpadu v koupelně nebo kuchyni – není třeba utrácet za drahý gel.

Tentokrát jsme si posvítili na tekuté mýdlo. Zvláště pokud máte menší děti, mizí z dávkovače přímo kosmickou rychlostí. Půllitr mýdla nejlevnější značky koupíte v supermarketu za 40 korun, ale když chcete, aby přípravek nevysušoval ruce, může vás toto množství přijít i na dvojnásobek. Přitom domácí verze tekutého mýdla stojí zlomek této ceny!

Přesné množství ingrediencí se dozvíte ve videu, ale už teď můžeme prozradit, že litr tekutého mýdla podle našeho receptu pořídíte za zhruba 19 korun. Zdá se vám to neuvěřitelné? Přesvědčte se sami!

Tip: Glycerin nevynechávejte – hydratuje a udržuje pokožku vláčnou.

Vyrábíte i jiné kosmetické přípravky?

Reklama

Související témata:

Načítám