Hlavní obsah

Suchý šampon pro brunetky: Vyrobte si ho doma!

 

Reklama

V zimě se vám mastí vlasy častěji, než byste si přály. Jenomže časté mytí jim nedělá příliš dobře. A tak přichází na řadu suchý šampon. Ukážeme vám, jak si ho můžete vyrobit doma.

Článek

Suché šampony vám občas po ránu zachraňují účes i mastnější vlasy. Pokud je používáte s oblibou, určitě se vám bude hodit i náš tip na jejich levnější podobu, navíc bez přebytečných chemikálií a složek, které by dráždily pokožku hlavy. Domácí suchý šampon si hravě vyrobíte v pohodlí domova a udělá vám stejnou službu jako dražší kupované varianty. Budete potřebovat jen kukuřičný škrob, kakao a pro vůni můžete přidat pár kapek oblíbeného esenciálního oleje.

Kukuřičný škrob pohltí mastnotu a kakaový prášek je ideální pro zabarvení tmavých odstínů vlasů. Při výběru kakaa si dejte také pozor na to, aby v něm nebyl cukr. Také je dobré vědět, že je třeba prášek nanášet opravdu v malém množství a pak vlasy důkladně promnout i pročesat, abyste neměly během dne kakao na ramenou. V neposlední řadě je třeba brát v potaz, že byste jakýkoli suchý šampon měly používat pouze jako alternativu, nikoli jako náhradu klasických šamponů. 

Tip: Blondýnky nechť nahradí kakao jedlou sodou. 

Jak často používáte suché šampony?

Reklama

Související témata:

Načítám