Hlavní obsah

Domácí těstoviny s avokádovou omáčkou: Tyhle zvládnete snadno!

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí těstoviny jsou při přípravě večeře tak trochu práce navíc, ale rozdíl je nesrovnatelný! Zdánlivě ztracený čas pak doženete přípravou rychlé omáčky a výsledek je dokonalý.

Článek

Avokádo je ovoce, a tak automaticky očekáváte, že je především plné vitaminů. Překvapivě jsou však právě tyto plody kromě zmíněných vitaminů a minerálů plné zdraví prospěšných tuků, obsahují jich dokonce až 80 procent. Avokádo můžete použít do pomazánek, dipů, do omáček, salátů nebo sladkých dezertů. Výtečně z něho chutná i domácí nutella.

Těstoviny s omáčkou z avokáda

Pro 4 osoby budete potřebovat: 200 g semoliny (mouka z tvrdé pšenice), 200 g hladké mouky, 4 vejce, 1 lžičku soli, hladkou mouku na podsypávání. Na omáčku: 2 avokáda, 1 lžíci citronové šťávy, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 lžíci olivového oleje, bylinky podle chuti

Postup: Do mísy dejte obě mouky, sůl a promíchejte. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte vejce a vypracujte hladké těsto, které se nesmí drolit. Podle potřeby můžete přidat 2 až 3 lžíce vody. Těsto nechte chvíli odpočinout. Pak je rozdělte na 4 díly a z každého vyválejte tenkou placku, kterou následně nakrájejte na proužky. Pokud máte strojek na těstoviny, máte vyhráno. V opačném případě budete muset do válení zapojit svaly. O to lepší pocit z vlastnoručně vyrobeného díla však budete mít.

Těstoviny prosypte moukou, vodu přiveďte k varu, osolte a těstoviny v ní vařte 2 až 3 minuty. Avokáda rozpůlte, zbavte pecek a vydlabejte je. Vidličkou důkladně rozmačkejte, přidejte prolisovaný stroužek česneku, citronovou šťávu, olej, bylinky, vše promíchejte a podle chuti ještě osolte a opepřete. Vzniklou omáčku smíchejte se scezenými těstovinami a ihned podávejte.

Tip: Těstoviny můžete při podávání posypat parmazánem a přidat černé olivy.

Avokádo je hotový elixír zdraví. Zkuste tenhle luxusní tataráček nebo fantastickou čokoládovou pěnu!

S čím doma podáváte nejraději těstoviny? Pouštíte se do přípravy domácích nebo raději sáhnete po kupovaných?

Reklama

Načítám