Hlavní obsah

Drbny nebo jako hrob? Které znamení udrží tajemství!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Také se vás v okamžiku, kdy někdo přikáže „hlavně to nikomu neříkej“, zmocní nezvladatelné nutkání se s peprnou informací svěřit? Nebo naopak ctíte tajemství jako nejvyšší hodnotu a nevyzradili byste ho ani pod pohrůžkou smrti? Možná za to může vaše znamení horoskopu.

Článek

Prozrazovat cizí tajemství, to se přece nedělá. Jenže někdo si prostě nemůže pomoct, a i když má ty nejlepší úmysly, nakonec se ukáže jako „slepičí prdelka“. U jiných se zase může člověk spolehnout na to, že co jim svěří, to si taky nechají pro sebe a nikdo to z nich nevypáčí ani heverem. Jak jste na tom vy či vaše okolí? Prozradí vám to datum narození a vaše znamení horoskopu.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani a tajemství? Nic moc. Nejde snad o to, že by byli zákeřní a chtěli vyzradit cokoli, co jim povíte. Jen jim to zkrátka občas nedojde. Tyhle horké hlavy snadno podléhají nejrůznějším impulzům a zkratkovitému jednání, takže se občas stane, že tajemství vyzradí ještě dřív, než jim vůbec dojde, co dělají. Sami jsou dost jako otevřená kniha, takže jim koncept utajování prostě moc nejde. Ale když se opravdu rozhodnou něco nepustit ven a zafixují si důležitost utajení dané informace, nikdo to z nich kvůli jejich tvrdohlavosti nevypáčí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Jestli někdo bere slib mlčenlivosti opravdu vážně, jsou to Býci. Tajemství jsou pro ně posvátná, a navíc v sobě mají jakýsi kodex cti, který jim velí, že když jim někdo důvěřuje, musí tuto vloženou důvěru ctít a neporušit. Pomáhá jim k tomu i jejich vrozená houževnatost, kterou nic nezlomí. Pokud se potřebujete někomu svěřit s něčím, co by se ostatní neměli nikdy dozvědět, Býci jsou ideální vrbou. I když vám asi neposkytnou žádnou velkou radu, rozhodně jim můžete věřit.

Foto: Cookie Studio, Shutterstock.com

Jestli se někomu potřebujete svěřit se smrtelným hříchem, jděte za Býkem, u něj bude vaše tajemství v bezpečíFoto: Cookie Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pozor pozor, Blíženci a tajemství, to nejde dohromady. Právě v tomhle znamení se rodí ty největší drbny, protože konverzace jsou pro Blížence asi jako kyslík – životně důležité. Nechtějí druhému ublížit, to ani náhodou, ale sami se rádi dozvídají nejrůznější zákulisní informace a tajemství, a aby se k nim dostali, musí taky čas od času přihodit svůj vlastní šťavnatý kousek. A tehdy většinou tajemství, která mají udržet, vyklouznou ven. Na druhou stranu informací obvykle předávají tolik, že je velká šance, že bude vaše tajemství zapomenuto.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

S Raky je to těžké. Na jednu stranu jsou to ohromně empatické a citlivé bytosti, které mají s každým soucit a nikomu nechtějí uškodit, takže by se zdálo, že je u nich vaše informace v bezpečí. Ale chyba lávky. Raci totiž na druhou stranu snadno podléhají rozrušení, a když jim někdo rozjitří emoce, nedá se vyloučit, že jim něco vyklouzne. Bude je to ale ohromně mrzet. Jsou báječní utěšitelé, takže pokud se potřebujete nejen svěřit, ale bodlo by vám i povzbuzení, Raci jsou ta pravá vrba.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Člověk by si myslel, že Lvi, králové večírků, jsou taky králové drbů. Ale chyba lávky. Lvi se k vyzrazování cizích tajemství a zákulisních informací nikdy nesnižují. Jsou velmi hrdí a tohle je tak nějak pod jejich úroveň. Dbají na to, aby s ostatními nakládali čestně a nedělali jim nic, co by si sami nepřáli. Jsou neprolomitelní jako hrob. Pokud už se konverzace snad stočí k něčemu, co by mělo zůstat utajeno, odvedou řeč jinam.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Také Lvi jsou dobrými zpovědníky. Než by měli prozradit, co jste jim svěřili, šikovně odvedou řeč jinamFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro Panny je tajemství něco posvátného a na své důvěryhodnosti a spolehlivosti si hodně zakládají. Na druhou stranu je s tím ale spojeno i jedno minus: Panny vám rozhodně budou chtít poradit. Jejich vrozená organizovanost jim zkrátka velí věci zlepšovat a zefektivňovat. Pokud se jim tedy svěříte, nejspíš se dočkáte smrště různých připomínek a názorů a dobře míněných rad, co byste v danou chvíli měli dělat.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy moc rády sdílí. Informace, názory, šťavnaté drby. A tak jim zkrátka občas nějaká svěřená informace vyklouzne. Někdy mají chuť se do věcí vměšovat a v tu chvíli mohou vyzradit něco, co by podle nich mělo být prozrazeno – třeba když se do někoho zakoukáte. Rozhodně nic neutají před svou drahou polovičkou, tak myslete na to, že pokud něco říkáte Váze, ví to hned i její partner či partnerka.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Když se Štíři rozhodnou, že tajemství nikomu nevyzradí, tak to neudělají. Ale pozor na ně – jsou to vychytralí překupníci s tajnými informacemi, které používají tak, aby jim to přineslo co největší užitek. Jejich manipulátorská povaha se v tomhle ohledu často projeví, a pokud získají pocit, že by mohli mít z vyzrazení tajemství prospěch, prozradí ho. Mlčí ale jako hrob, když jde o jejich vlastní tajnosti.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Štír je obchodník s informacemi. Když se mu to vyplatí, pošle vaše tajemství dálFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou věrní kamarádi a všechna vaše tajemství si nechají pro sebe. Jejich čest a důvěryhodnost jsou pro ně na prvním místě, takže když se jim někdo svěří, nepoví to živé duši. Je jim ale třeba zdůraznit, že jde o tajemství. Nejsou zrovna mistry taktu, takže by se mohlo stát, že něco vybreptají jen proto, že jim nedojde, že se o danou informaci nechcete dělit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

U Kozorohů jsou vaše tajemství ve větším bezpečí než v nedobytném trezoru. Jsou známí svou diskrétností a disciplínou. Když vědí, že o něčem nemají mluvit, prostě o tom nemluví. Tečka. Přes to prostě vlak nejede. Navíc jsou obecně spíše uzavřenější, takže to, že by dávali někde ve společnosti k dobru vaše tajemství jako zábavnou historku, už nehrozí vůbec. Na druhou stranu ale neočekávejte, že by s vámi sdíleli svoje tajemství na oplátku. To Kozorozi zkrátka nedělají, ztráty soukromí se upřímně děsí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou nad něco tak přízemního, jako je tajemství, dokonale povzneseni. Vysvětlí vám nejspíš, že jde o škodlivý lidský konstrukt, který staví mezi dvěma jedinci zbytečné bariéry, a že bychom všichni měli nosit srdce na dlani, a hotovo. To ale na druhou stranu neznamená, že by jen tak chodili a rozhazovali by kolem sebe, všechno, co jim svěříte. Jsou jen nevypočitatelní.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

S Rybami je to těžké – jejich intuice a empatie jsou tak vysoké, že se pravděpodobně vaše tajemství dozví ještě dřív než vy sami. Mají na to zkrátka nos. Takže se jim klidně svěřte, stejně už to nejspíš vědí. Když je od něčeho odstřihnete, mohou se chtít pomstít tím, že vaše tajemství vyzradí. Na druhou stranu, pokud do nich vložíte svou důvěru, oplatí vám to tím, že vše, co jim řeknete, zůstane mezi vámi.

Reklama

Načítám