Hlavní obsah

Alkohol podle znamení: Jak pijí Ryby nebo Váhy?

Foto: Milan Ilic Photographer, Shutterstock.com

Foto: Milan Ilic Photographer, Shutterstock.com

Reklama

Slavnostní období kolem Vánoc a silvestrovských oslav je často plné večírků a sedánků, které se neobejdou bez sklenky něčeho dobrého. Jak zvládají jednotlivá znamení alkohol? Která vždycky vědí, kdy mají dost, a kdo naopak často pije přes míru? A co kterému znamení nejvíc chutná?

Článek

K svátkům a oslavám alkohol tak trochu patří. Každý k němu ale má jiný přístup a ne všichni se dovedou ovládat a pít „tak akorát“. Znamení horoskopu napoví, jak jste na tom s alkoholickými drinky – kdo pije vždy střídmě, kdo je spíš na tvrdý alkohol, kdo je vinař a kdo toho moc nevypije? Jak je na tom právě vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Ohnivá znamení, kam právě Berani patří, obecně k alkoholu dost tíhnou. Naštěstí taky většinou dost vydrží, takže je nenajdete pod stolem jako první. Už tak jsou dost upřímní a otevření, a jakmile se trochu napijí, vezmou to pěkně z první vody načisto a řeknou vám všechno, co mají na srdci. V opilosti bývají hašteřiví a rádi provokují, argumentují, debaty s nimi mohou být až nekonečné. Sedí jim koktejly, klidně něco kořeněného, jako je Bloody Mary, a rádi si dají třeba i vodku s energetickým drinkem.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci málokdy vyloženě paří a házejí do sebe jeden drink za druhým, stejně jako všechno ostatní v životě, i alkohol si spíše vychutnávají a užívají. Většinou jsou na víno a vůbec kvalitní alkohol, jako je třeba dobře vyzrálá whisky nebo dobrý bourbon. Málokdy se vyloženě opijí, ale když už, nebývá s nimi úplně zábava – jsou hodně zpomalení a neskutečně tvrdohlaví. Většina Býků ale moc dobře ví, kdy má dost, a vzhledem k zálibě v drahých drincích to prostě jen tak nepřeženou. Jsou to gurmáni.

Foto: IVASHstudio, Shutterstock.com

Býci mají rádi kvalitní pitíFoto: IVASHstudio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jak se Blíženci napijí, mluví, mluví, mluví a nic je nezastaví. Stačí jim pár kapek alkoholu a baví celou společnost, vtipkují a každý si jejich přítomnost užívá, protože jsou neskutečně šarmantní. Kam se propijí dál, to už je otázka, jejich „opička“ se nedá moc odhadnout. Jednou jsou plačtiví a lítostiví, jindy maniakálně energičtí, v dalším případě to zase během pár vteřin zalomí. Chutnají jim koktejly, zvláště nejrůznější sladké mixy s ovocnými sirupy a džusy, čím barevnější, tím lepší.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Podobně jako všem ostatním vodním znamením, ani Rakům pití moc nesedí a neumí odhadnout, kdy mají dost. Alkoholu se většinou spíš vyhýbají a uchylují se k němu hlavně ve chvílích, kdy jim není hej. Což není úplně šťastná volba, protože se často propijí do melancholie a smutku. Naopak na party, kde se baví, často na alkohol ani nesáhnou, nemají to zapotřebí. Co se týká vkusu, nemívají jednu hlavní preferenci, rádi sáhnou po vínu, pivu i sladkých likérech.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi alkohol dobře zvládají. Ačkoli mají pověst lvů salonů, málokdy se vyloženě opijí – a pokud už náhodou ano, všechna promile z krve zase rychle vytančí – a jsou spíše střídmější, pobavit se umí i bez drinku. Alkohol na ně působí dobře, jsou po něm ještě uvolněnější, vtipnější, víc okouzlující, zkrátka sví. Užívají si společenské pití s ostatními a utápění smutků v alkoholu nechápou a odsuzují. Jejich oblíbencem je červené víno ve všech jeho podobách od svařáku po klasiku.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Červené víno je pro Lvy to pravé. Jsou po něm vtipní a okouzlujícíFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Ačkoli by to Panny nepřiznaly, z alkoholu mají trochu strach – a to proto, že nesnáší, když nemají věci pod kontrolou. Většinou je tedy se sklenkou v ruce nepřistihnete, popíjení jim je nepříjemné, jsou z něj nesvé a nervózní. Pokud už si s vámi Panny sklenku něčeho dobrého dají, važte si toho, znamená to, že vám věří a jsou před vámi ochotné trochu popustit otěže svého pevně svázaného já. Opět jim nejvíc chutná kvalitní víno nebo také sofistikovanější pití, jako jsou nejrůznější metaxy, bourbony nebo whisky.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

S každou sklenkou alkoholu se ve Vahách probouzí větší a větší lehkovážnost a přirozená živočišnost. Se stoupajícími promile v krvi čím dál raději flirtují a ztrácí zábrany, rošťácky pomrkávají a mění se v okouzlující a rozkošné diblíky. Jsou to vyloženě party zvířata, která na večírku vyvedou ty největší hlouposti a scény, ale málokdy se za to stydí. Většinou si o nich ostatní naopak vykládají rozesmáté a obdivné historky. Chutnají jim bublinky, šampaňské, prosecco a další hravé a lehké alkoholické nápoje.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou soustředění a vážní pijáci, na rozdíl od ostatních vodních znamení mají ohromnou výdrž, dokážou druhé opravdu překvapit, kolik toho ustojí. Když se opijí, bývají vyloženě zlí a jedovatí, vybublají z nich na povrch jinak pečlivě pod pokličkou udržované emoce. Mívají také s přibývajícím alkoholem umělecké spády a často pak píšou, skládají písně, nebo třeba malují. Nevadí jim ani pít o samotě, což samozřejmě není ideální. Chutnají jim spíše těžší rumy a hořké likéry, nepohrdnou ani kvalitním červeným vínem.

Foto: Marcel Kriegl, Shutterstock.com

Štíři jsou vážní a soustředění pijani a hodně snesouFoto: Marcel Kriegl, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce je pití příležitostná zábava na večírek, nedělá jim ale problém sklenku odmítnout a často se obejdou úplně bez ní – mají tolik pozitivní a nevyčerpatelné životní energie, že se nepotřebují povzbuzovat alkoholem. Mírnou „náladičku“ u nich ani nepoznáte, protože oni jsou prostě uvolnění a rozjásaní pořád. Rádi experimentují a zkouší nové drinky, nové kombinace a příchuti, pijí vyloženě na chuť, když si chtějí večer zpestřit. Radost jim tedy udělá libovolný bláznivý koktejl, který ještě neměli.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Podobně jako Panny i Kozorozi vždycky přesně vědí, kdy mají dost a kde končí legrace – a málokdy tuhle hranici překročí. Není jim příjemná ztráta kontroly, která se s konzumací alkoholu pojí, i opilí jsou si totiž velmi vědomi sebe samých, a to je znervózňuje. Na večírcích jsou to právě oni, kdo se většinou starají o odpadlíky a drží jim vlasy nad mísou nebo do nich lije litry vody. I když to náhodou někdy přeženou, zodpovědnost jim zůstává. Pijí to, co znají, neexperimentují, dají si víno nebo pivo.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou ve všech ohledech trochu blázínci, v ničem se nenechají omezovat a už vůbec ne v alkoholu. Když pijí, jsou brutálně upřímní, až to může být nepříjemné. Kromě toho jsou ale většinou velmi roztomilí a vtipní a nikoho ani v případě opilosti neobtěžují. Mívají bláznivé nápady, takže je potřeba na ně dát pozor. Většina z nich ráda pije pivo, jak klasiku, tak kreativnější výmysly z malých pivovarů, panáky jim příliš nesednou a ani koktejly pro ně nejsou to pravé. Nikdy ale neodmítnou vyzkoušet něco nového.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou takové muší váhy a účinky alkoholu na ně dopadnou velmi rychle. Je to i proto, že jsou extrémně citlivé a ovlivnitelné, jejich nálada se často mění, a to právě i vlivem vypitých drinků. Navíc mají sklony k závislostem, a proto si často neumí alkohol odříct ani tehdy, kdy už ví, že by další pít neměly. Jako poměrně stydlivé bytosti používají alkohol i pro odbourání zábran a jakmile něco vypijí, promění se v baviče a hvězdy společnosti. V alkoholu nejsou vybíraví a vypijí takřka cokoli, co teče.

Jak jste na tom se vztahem k alkoholu vy?

Reklama

Související témata:

Načítám