Buď ji milujete, nebo přísaháte, že byste ji nevzali do pusy. Pokud patříte do druhé skupiny, je pravděpodobné, že jste ji už dlouho neochutnali. Vyplatí se dát jí šanci znova – chutě se v průběhu života mění a možná, že už ji milujete také, jenom to ještě nevíte. Je nabitá vitaminem B, hotová za pár minut a bude vás stát pár korun – drožďová pomazánka.
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter.
Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete.
Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech.
Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek
Postup
01.
Jednu menší cibuli nakrájejte na drobné kostičky. V pánvi nechte rozpustit dvě lžíce másla a dosklovata na něm cibuli osmahněte, trvá to asi 2–3 minuty. Přidejte sůl, pepř a drcený kmín.
02.
Do pánve k cibuli rozdrobte droždí a rozmíchejte ho vařečkou. Droždí se rozpustí a rozvoní – pořád míchejte, až se začne znovu spájet a chytat barvu.
03.
V té chvíli vlijte do pánve rozšlehaná vajíčka a opět je za stálého míchání nechte srazit.
04.
Pomazánka je chutná teplá i studená. Podávejte ji na dobrém chlebu, který můžete nasucho opéct. Bohatě posypte bylinkami a přikusujte čerstvou zeleninu.