Hlavní obsah
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Buď ji milujete, nebo přísaháte, že byste ji nevzali do pusy. Pokud patříte do druhé skupiny, je pravděpodobné, že jste ji už dlouho neochutnali. Vyplatí se dát jí šanci znova – chutě se v průběhu života mění a možná, že už ji milujete také, jenom to ještě nevíte. Je nabitá vitaminem B, hotová za pár minut a bude vás stát pár korun – drožďová pomazánka.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 lžíce másla
    7
  • 1 ks cibule
  • 1 kostka droždí
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka kmínu
K podávání:
  • 4 krajíce chleba
    1
  • 400 g čerstvé zeleniny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jednu menší cibuli nakrájejte na drobné kostičky. V pánvi nechte rozpustit dvě lžíce másla a dosklovata na něm cibuli osmahněte, trvá to asi 2–3 minuty. Přidejte sůl, pepř a drcený kmín.

02.

Do pánve k cibuli rozdrobte droždí a rozmíchejte ho vařečkou. Droždí se rozpustí a rozvoní – pořád míchejte, až se začne znovu spájet a chytat barvu.

03.

V té chvíli vlijte do pánve rozšlehaná vajíčka a opět je za stálého míchání nechte srazit.

04.

Pomazánka je chutná teplá i studená. Podávejte ji na dobrém chlebu, který můžete nasucho opéct. Bohatě posypte bylinkami a přikusujte čerstvou zeleninu.

Milujete drožďovou pomazánku stejně jako my v redakci?

Související témata:

Načítám