Hlavní obsah

Pomazánka z uzené makrely

Hodnocení:
(8)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Nákupy, večírky, úklid, besídky, pečení... Také se ptáte, kde na to všechno vzít čas? Nějaký můžete ušetřit i při přípravě večeře: pomazánka z uzené makrely je připravená za chviličku a na dobrém opečeném chlebu chutná přímo luxusně.

Ingredience pro:
6 porcí
Na pomazánku
  • 400 g uzené makrely
  • 200 g čerstvého sýra
  • 1 lžička sterilovaného křenu
  • šťáva z limetky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 12 plátků chleba
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 limetka
Článek

Postup

Krok 1: Z uzené makrely odstraňte kůži. Maso oberte od kostí a vložte do větší mísy.

Krok 2: K rybímu masu přidejte čerstvý sýr, pár kapek limetkové šťávy, lžičku křenu, sůl a špetku pepře a všechno pořádně propracujte vidličkou. Mám ráda, když jsou v pomazánce větší kousky ryby, proto ji vidličkou drtím jenom nahrubo. Dáváte-li přednost krémovým a jemným pomazánkám, můžete použít i tyčový mixér.

Krok 3: Hotovou pomazánku nechte chvíli odležet v chladu. Podávejte s opečeným chlebem, čerstvou zeleninou a kouskem limetky.

Tip: Křen můžete nahradit lžící čerstvého kopru, máte-li ho rádi.

Máte rádi pomazánku z uzené makrely? Zkuste i falešnou humrovou, na chlebíčky je vynikající.

ynezorPumanzeSaNyknalC
čtvrtek 06:00

Reklama