Hlavní obsah

Druhy milostného textování aneb Co o muži prozradí smsky?

Foto: Profimedia

Posílání sms zpráv je dnes naprosto běžný způsob komunikace, a to i partnerskéFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Esemesky. Běžný komunikační prostředek, který ovládl i vztahy. Takzvané milostné textování, respektive jeho styl toho ale o autorovi mnoho prozradí. Co říká o tom vašem?

Článek

Přes esemesky komunikujete s kamarády, kolegy, šéfem, ale i s tím, koho milujete. Má to své plusy (milá esemeska dá druhému najevo, že na něj myslíte, může mít i erotický podtext a oživit váš sexuální život…), ale i minusy.

„Nevýhodou je třeba časová prodleva v reakcích a nemožnost si věci vysvětlit hned,“ říká koučka partnerských vztahů a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá s tím, že může dojít k nedorozuměním a nesprávnému pochopení toho, co chtěl pisatel říct. Ze zprávy také dost těžko vyčtete, v jakém rozpoložení autor je (něco samozřejmě napoví oblíbení smajlíci, ale i v jejich případě může dojít k nesprávnému pochopení), což komunikaci znesnadňuje.

Textování je součástí vztahu, ale nemělo by to být to hlavní. „I v sms komunikaci musí být jasná pravidla. Nedovolte, aby se váš vztah tvořil jen skrze zprávy,“ varuje koučka partnerských vztahů Lucie Mucalová.

Zásadní věci řešte vždy z očí do očí. A také se zamyslete nad tím, jaké zprávy vám váš protějšek posílá. Může vám to napovědět, jaký je. Tohle jsou základní druhy milostného textování.

1. Strohost a úspornost

Esemeska od něj přichází jen málokdy, spíš odpovídá na zprávy od vás. A to velmi stručně, slovy prostě neplýtvá. A když vám chce něco on, zavolá.

Tenhle muž je spíš kontaktní, potřebuje slyšet váš hlas. „Má asi rád tradiční způsob komunikace, možná je i časově vytížený, soustředěný na svou práci,“ říká Lenka Černá.

Nesmutněte, že vám nechodí zamilované zprávy, hlas je víc než psaná slova!

Foto: Profimedia

Která žena by netoužila dostávat od přítele zamilované či žhavé textovky?Foto: Profimedia

2. Obecné dotazy

Jak se máš? Jaký byl den? Chodí od něj esemesky plné obecných otázek, sám o sobě většinou nic moc nenapíše. Tady jsou možnosti dvě:

  • Projevuje zájem – Může to být trochu neohrabaný způsob, jak vám chce dát najevo, že vás má rád, zajímá ho, co jste prožila.
  • Kontrola – Může jít ale i o takzvané kontrolní zprávy, jimiž se muž snaží zjistit, jak žijete, když není s vámi. Potřebuje mít o vás přehled. Buď je žárlivý, nebo je na vás až příliš fixovaný.

3. Osobní sms

Píše často a jeho zprávy jsou plné nejrůznějších osobních zážitků a historek. Píše vám, že v kantýně připálili řízky, až se z toho spustil požární alarm, že venku šlápnul do psího bobku nebo že potkal dávného spolužáka.

Takový muž je rozhodně komunikativní, otevřený, rád ostatní baví. Hodně ale záleží na tom, jak tyhle životní mini historky podá, jaký vy z nich máte pocit. Zda vás pobaví, nebo vás spíš iritují. „Vyhovuje vám znát podrobnosti jeho dnů? Pokud ne, dejte stopku, řekněte to, ať zbytečně neztratíte to, co se může hezky vyvíjet,“ radí Lucie Mucalová.

Foto: Profimedia

Nepíše vám? Nebo jen velmi stručně? Nejspíš je časově zaneprázdněný. To není chybaFoto: Profimedia

4. Stále stejný harmonogram

Tady ani tak nejde o to, co píše, ale kdy to píše. Jeho zprávy totiž přicházejí s železnou pravidelností, vždy ve stejný čas. Tohle je typické především pro muže, kteří jsou hodně zaměstnaní a v práci nemají čas na hrátky s mobilem. Obvykle mají ve svém životě rádi řád, jsou disciplinovaní, zodpovědní. Není to chyba, i když nic se nemá přehánět a člověk by měl být v životě schopen určité improvizace. Důležité ale je, zda to dokáže v reálném kontaktu s vámi, nikoli při textování.

5. Milostné a sexy sms

Píše, jak mu chybíte, jak vás miluje, možná od něj přichází i erotické zprávy. O tomhle v podstatě sní většina žen. Jen pozor na dvě věci. Typické je tohle textování pro počátky vztahu, po čase to většinou opadá, tak nebuďte zklamané, když se frekvence žhavých zpráv sníží. A ještě zásadnější je, zda je podobné otevřenosti a projevování citů muž schopen nejen přes mobil, ale i v osobním kontaktu.

Jaké zprávy posílá váš partner?

Reklama

Související témata:

Načítám