Hlavní obsah

Dům za 11 milionů: Má čtyři koupelny a zoo za plotem!

Foto: RK Evropa

Zoo a botanická zahrada za domem a zeleň kolem, takových míst v Praze moc nenajdeteFoto: RK Evropa

Reklama

Je to sen mnoha lidí: skloubit pohodlné bydlení ve městě s obklopením se zelení jako na vesnici. Dnešní návštěva je příkladem, že i sny se mohou splnit, ovšem za patřičnou cenu. Lokalitou, která tyto požadavky splňuje, je pomezí pražské Troji a Bohnic. V ní také stojí nádherně zrekonstruovaný dům, jehož cena se šplhá k jedenácti milionům. Pojďte se podívat!

Článek

Nejen blízkost zoologické a botanické zahrady patří k ozdobám tohoto domu. Majitelé v něm mají k dispozici šest místností a podlahovou plochou 255 metrů čtverečních. A nechybí ani krb, zimní zahrada, tři koupelny nebo čtyři toalety.

Krb okouzlí vždy

Přízemí je tradičně pojato jako společenská zóna, jejímž základem je propojený obývací pokoj s kuchyní a jídelnou. Linka nabízí velmi oblíbenou kombinaci barvy vanilky, použité na předních dvířkách, a dezénu dřeva. Ten nese pracovní plocha, která je „vytažená“ až na stěnu, a chrání tak prostor za deskou. Je to v poslední době velmi oblíbené, elegantní a také cenově přijatelné řešení.

Foto: RK EVROPA

Zajímavý prvek v obýváku tvoří výklenek vedle krbuFoto: RK EVROPA

Foto: RK EVROPA

Obývacímu pokoji dodávají na útulnosti dřevo a přírodní barvy – hnědá a zelenáFoto: RK EVROPA

Sestavu doplňují nerezové spotřebiče, z nichž určitě zaujme – a to díky svému umístění – mikrovlnná trouba. Je totiž zavěšená mezi horními skříňkami. Nepřekáží tak a zbytečně nezabírá místo na pracovní ploše a majitelé ji mají v praktické výšce očí, což je i bezpečnější pro manipulaci s horkými potravinami.

Foto: RK EVROPA

Kombinace světlé vanilky a dřeva kuchyni slušíFoto: RK EVROPA

Na kuchyňskou linku navazuje jídelní kout a obývací část. Dvě menší dvoumístné pohovky nahradily jednu velkou rohovou, a to kvůli snadnější manipulaci třeba při úklidu. Jsou otočené tak, aby z nich byl výhled na krb, který je dominantou tohoto prostoru. Zajímavý je i úložný prostor vedle něj, který vznikl přizděním další příčky a člení ho nenápadné skleněné police. Slouží jak na přechovávání dřeva, tak vystavování různých doplňků. Vedle krbu je postavený televizor, a tak záleží na každém, na co se chce dívat a čemu dá přednost.

Atmosféru celého pokoje pak dotvářejí barvy, které navazují na kuchyňskou část. Dřevo a světlé odstíny na nábytku doplňuje kombinace zelené a hnědé na kusových kobercích, závěsech a dalším bytovém textilu. Teplé odstíny dodají prostoru příjemný pocit zabydlenosti.

V přízemí je ještě zbylo místo na pracovnu, která slouží i jako pokoj pro hosty. Je zařízená světlým nábytkem, který příjemně obzvláštňují křesílka kolem jednacího stolku – jsou všechna stejná, ale každé má jinou barvu.

Foto: RK EVROPA

Tři stejná křesílka, ale každé v jiné barvě, jsou ozdobou pracovnyFoto: RK EVROPA

Další prostor zde vyplnily šatna, komora a hned vedle vstupu praktická technická místnost.

Z vany koukají na Vltavu

Pokud vystoupáte po schodišti do prvního patra, zde jsou čtyři pokoje a koupelna s toaletou. I zde majitelé zachovali podlahy v dezénu dřeva, ale doplnili je bílým nábytkem a v dětských pokojích samozřejmě nechybějí ani barvy.

Foto: RK Evropa

Schodiště kombinující dřevo a černou barvu ladí s podlahami v celém doměFoto: RK Evropa

Kombinace dřeva a bílé barvy v ložnici působí jednoduchým a čistým dojmem. A protože bílé jsou i stěny, hladký bílý nábytek se před nimi ztrácí a působí velmi nenápadně. Pokoj jím navíc není zahlcen, je zde jen komoda a jedna šatní skříň na věci, které je třeba mít při ruce, zbytek pojme spodní šatna.

Foto: RK EVROPA

V ložnici majitelé nechali čistou kombinaci bílé barvy a dřevaFoto: RK EVROPA

Chloubou rodiny je pak zdejší koupelna. Rozhodně nemuseli počítat každý centimetr místa, a tak vanu umístili do prostoru. „Dali jsme však na rady architekta a z jedné strany ji přisadili k nízké příčce. Je to praktičtější, než když by stála zcela volně, protože do stěny bylo možné instalovat baterii a také není kolem nastříkáno tolik vody,“ vysvětluje majitelka a dodává, že hlavní kouzlo, tedy krásný výhled z okna na údolí řeky Vltavy, samozřejmě zůstalo neporušeno. Kromě vany je zde rodině k dispozici i velký sprchový kout a dvě umyvadla.

Foto: RK EVROPA

Chlouba majitelů – horní koupelna s vanou uprostředFoto: RK EVROPA

Naproti přes chodbu mají své království děti, kterým zde rodiče dopřáli hlavně spoustu prostoru na hraní. Místnosti zařídili opravdu tím nejjednodušším nábytkem, tedy lůžkem, psacím stolem a úložnými prostory. Zvolili sem kombinaci bílého nábytku doplněného v dívčím pokoji červenou, v chlapeckém modrou barvou. Ty se opakují i na stěnách.

Foto: RK Evropa

Stoletý dům prošel rekonstrukcí, která zachovala jeho původní vzhledFoto: RK Evropa

Stavbu navíc obklopuje velká zahrada s vinným sklípkem, neboť celá parcela měří tisíc metrů čtverečních. „Právě krásný a velký pozemek na břehu Vltavy a komplexní rekonstrukce, kterou prošel, dodávají tomuto domu na hodnotě, proto cena přesahuje deset milionů korun,“ vysvětluje Lukáš Bůva z realitní kanceláře Evropa těm, kdo přemýšlejí, proč je cena domu tak vysoká.

A jak se líbí dům vám? Když byste měli potřebné miliony, koupili byste si ho?

Reklama

Načítám