Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Neuvěřitelně dobrý, originální a voňavý recept? Podlehněte dýňovým koláčkům. Tady je recept!

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 500 g máslové dýně
  • 500 g polohrubé mouky
    1
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 180 ml mléka
    7
  • 50 g parmazánu
    7
  • 50 g vyzrálého čedaru
    7
  • 4 plátky slaniny
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Dýni oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Pak ji dejte na pařák a asi 15 minut napařujte, dokud nebude krásně měkká.

02.

Přendejte ji do misky, přidejte mouku, sůl, pepř a kypřicí prášek a důkladně ji zpracujte do hladka. Uprostřed směsi udělejte důlek a přilévejte mléko a zpracovávejte, dokud se všechny ingredience krásně nepropojí.

03.

Hotové těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem, zasypte ho nastrouhanými sýry a pokrájenou anglickou slaninou a pečte 20 minut na 170 stupňů. Nakonec upečený koláč posypte čerstvým rozmarýnem, nakrájejte ho na stejně velké kostky a podávejte.

Tušili jste, že z dýně můžete upéct i dort? Zkuste ten stylový podzimní, zvládnete ho raz dva.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie11 340,3 kJ
Bílkoviny115,23 g
Tuky63,46 g
Sacharidy413,66 g
Sůl5,09 g
SAFA34,05 g
Vláknina26,5 g
Cukry37,71 g
Související témata:

Načítám