Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pečenou dýni můžete podávat za tepla i zastudena, jako vegetariánský hlavní chod i jako salát nebo přílohu, záleží na tom, kolik ji upečete. Každopádně, se po ní jen zapráší.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g dýně
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 hrsti listového salátu
  • 150 g tvrdého sýra
Článek

Postup

01.

Dužinu dýně bez semínek nakrájejte na malé kousky, které lehce promíchejte s olivovým olejem, citronovou šťávou, mletou skořicí a solí. Dejte na plech a ve vyhřáté troubě upečte doměkka. 

02.

Na talířky rozdělte listový salát, poklaďte vychladlou dýní a posypte  nastrouhaným sýrem.

Související témata:

Načítám