Hlavní obsah

Džíny sluší všem! Stačí vědět jaké

Foto: Thinkstock

Šatník bez džínů už si nedovedeme představitFoto: Thinkstock

Reklama

Džíny, rifle, zkrátka trendy kalhoty, které hýbou světem! Také byste ty své chtěla, ale když zkoušíte jedny džíny za druhými, pořád máte pocit, že to není ono? Zaměřte se na detaily a než zamíříte k pokladně, důkladně je prozkoumejte. K úspěchu stačí znát pár fíglů!

Článek

Sledujte kapsy!

I když se kapsy zdají na první pohled nepodstatné, dokáží s vaší postavou hotové zázraky. Vybírejte je vzhledem k velikosti vašeho pozadí – větší jednoduché kapsy pro širší zadeček a menší, zdobené pro chlapečtější postavu.

Jděte do barev!

Džínovina nemusí být jen modrá, nabízí se celá paleta barev. Pozor jen na to, čím džíny doplníte, zbytek outfitu by měl být jednodušší. „Nosíte-li kalhoty do práce a chcete vypadat elegantněji, vsaďte na tmavě modrou. Ta navíc skvěle zeštíhluje!" radí stylistka Lenka Machková.

Zkracujte!

Dřív byste se vyslechla poznámky o čekání velké vody, dnes jsou nepatrně zkrácené džíny opět v kurzu. V teplých dnech je určitě užijete a navíc tak budou vidět vaše úžasné nové botičky (krásně vypadají se sandálky na klínku). Na rozdíl od tříčtvrtečních kalhot navíc nezkracují nohy!

Číslo sem, číslo tam

Nikdy si do kabinky neberte jen jednu velikost. Každá značka má malinko jiné číslování, a i když se vám zdá, že vám džíny jakž takž jsou, neškodí zkusit druhou variantu. Vždy je lepší ozkoušet větší i menší, berte v potaz i to, že džíny malinko „povolí“. V tomto případě můžete porušit zlaté „nakupovací“ pravidlo a vzít džíny, které vám jsou „tip top“.

Foto: leannealladic.com

Každá si můžeme vybrat svůj stylFoto: leannealladic.com

Hýbejte se!

Kupujete džíny ve spěchu? Chyba! Než poletíte k pokladně, zkuste své potenciální džíny pěkně rozhýbat. Dřepněte si, vstaňte, předkloňte se, skákejte – dělejte všechno, co vás zrovna napadne. Džíny by se neměly ani hnout.

Chraňte je!

Nezapomínejte džíny předtím, než je svěříte pračce, obrátit naruby. Zpozorněte především před prvním praním, rády pouštějí barvu. Nesvědčí jim ani aviváž. Pokud je věšíte ven, nenechávejte je na slunci déle, než je nutné. Mohly by vám vyblednout.

Které džíny jsou ty pravé? Máte...

  • širší boky? Zapomeňte na obtáhnuté „skinny“ džíny, které zvýrazní rozdíl mezi vašimi boky a nožkami, a vyberte si střih s rovnými nohavicemi, který tento rozdíl naopak vyváží.
  • chlapeckou postavu? Vsaďte na upnuté bokovky se zdobenými kapsami, které vám „přičarují“ ty správné křivky.
  • silnější nohy?Vyzkoušejte „baggy“ džíny, které vypadají, jako byste si je půjčila od vašeho přítele. Vyhněte se jim v případě, že jste příliš nevyrostla.
  • větší zadek? Volte tmavší barvy džínů s většími kapsičkami. Rozhodně si nepořizujte kalhoty, které jsou bez zadních kapes.
  • krátké nohy? Zvolte současný hit, džíny se zvýšeným pasem. Délku vám přidají i rovné nohavice.
  • objemnější bříško? Vyhněte se bokovkám, ve kterých by byl vidět každý špíček, a pořiďte si džíny do pasu. Pozor! Trendy zvýšenému pasu, který končí leckdy až nad pupíkem, se vyhýbejte!

Pokud se naučíte pracovat s vlastními proporcemi, pak vám džíny k perfektní postavě rozhodně pomohou. Šťastnou ruku při výběru!

Reklama

Související témata:

Načítám