Hlavní obsah

Editorial: Jak vlastně hubnout? Odpovíme!

Foto: Jakub Jurdič

Připravili jsme pro vás speciál s těmi, kteří hubnutím žijíFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Už ve čtvrtek u nás na stránkách najdete nový speciál o hubnutí, který by vám měl pomoci urovnat v hlavě odpovědi na otázku „Co mám jíst a nakupovat, když chci shazovat kila?“

Článek

Možná jste do nového roku vstoupili se stejným motivačním heslem jako moje nejmenovaná kolegyně a stačí vám letos „jíst méně než loni“. Asi se sluší k tomu doplnit, že táž žena druhou větou dodává „že víc to vlastně asi ani nejde“. Nebo třeba se chystáte „hubnout v utajení“, tedy tak, že to na vás nebude vidět...

Doufám ale, že pokud vás skutečně trápí nadváha, rozhodli jste se ji řešit komplexně včetně změny jídelníčku a začali jste jíst prostě jinak, lépe. Snažíme se vám na ProŽeny přinášet týdně spoustu informací právě ohledně hubnutí, přitom společným jmenovatelem je zásadní pravidlo: bez pravidelné a vyvážené stravy zdravě těžko kila shodíte. Jenže jak se v té spoustě rad vyznat?

Ve čtvrtek startuje náš nový video seriál, který jsme vytvářeli s předními českými výživovými poradci. Hned v prvním díle se třeba dozvíte, že přílohy k obědu nesmíte nikdy vynechávat (pravidelná chyba spousty lidí); samozřejmě v něm nebudou chybět ukázky, kolik byste které přílohy vlastně měli sníst a naučíme vás sestavit si takzvaný zdravý talíř bez zdlouhavého vážení surovin. Všechno lze pak aplikovat třeba v kantýně v práci či v restauraci. A uvidíte také druhou stranu mince, třeba kolik tuku je v malé porci hranolek (což zase vyděsilo mě, protože jsem i přes známou nezdravost jídla takovou dardu nečekal).

V dalších dílech v odstupu čtrnácti dnů se zaměříme i na sýry (víte, který má na 100 gramů méně než 1 % tuku, a přitom spoustu bílkovin?) nebo tuky (které při hubnutí také nesmíte vynechávat).

Doufám, že i díky nám se postupně přiblížíte své vysněné postavě. Přeji všem úspěšný týden a ve čtvrtek nezapomeňte: hubnoucí speciál!

Reklama

Načítám