Hlavní obsah

Editorial: Jaktože ti chlapi vaří lépe?

Foto: Greta Blumajerová

Máte i vy doma chlapa, který umí skvěle vařit?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z věcí, které si nedokážu nijak vysvětlit, že fakt, že muži bývají často mnohem lepší kuchaři než ženy. Do kuchyně se obvykle moc neženou, ale když už se tam promítnou, obvykle to stojí za to.

Článek

Ve svém okolí znám takových případů několik. Zatímco spousta žen vaří dobře, kuchyň i nákup surovin má dokonale zorganizované, má svoje oblíbené recepty, ke kterým občas přidá nějakou novinku, tihle muži na to jdou jinak.

Buď je jednou za čas někde něco „trkne“ (v televizním pořadu o vaření, v internetovém magazínu, v nové kuchařce, o kterou doma náhodou zakopnou) nebo prostě jen dostanou chuť něco ukuchtit. K nastartování jejich kreativity pak stačí málo – třeba se rozhodnou, že vyzkouší nějaký druh masa, bylinku, ingredienci nebo se dlouze zahledí do poloprázdné lednice. Následuje určité časové období, v němž si listují různými kuchařkami, surfují po internetu, něco si pro sebe brblají, a pak vykouzlí fantastické jídlo! A potom o ně v kuchyni zas nějaký čas nezavadíte :-).

Foto: Greta Blumajerová

Petr Makovička nám prozradil svůj oblíbený recept na tortillyFoto: Greta Blumajerová

A téhle mužské vlastnosti jsme se teď rozhodli využít. V našem novém seriálu Chlap v kuchyni vám představíme vždy jednoho muže, který podle své ženy, přítelkyně, sestry, maminky nebo kamarádky umí skvěle uvařit nějaké jídlo. Může to být třeba jen jeden jediný pokrm, ale zato ho umí famózně! A právě tento recept vás pak dotyčný chlap naučí. Prvním odvážlivcem v naší sérii je Petr Makovička, restauratér a přítel zpěvačky Lucie Bílé – jeho skvělé tortilly najdete zde!

Foto: Greta Blumajerová

Lucka Bílá kuchařské umění svého přítele vychvaluje do nebeFoto: Greta Blumajerová

Znáte také nějakého muže, jehož kuchařské umění stojí za pozornost? Napište nám o něm na e-mail info@prozeny.cz!

Přeji Vám příjemný týden

Reklama

Související témata:

Načítám