Hlavní obsah

Editorial: Nevíte, co dělat, když chrápe? My už ano!

Foto: Greta Blumajerová

Znáte i vy nějaké triky proti chrápání?Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když kolegyně Renata připravovala středeční článek o blbinkách, které stojí pár korun, a přitom vám prokážou královskou službu, narazila na vychytávku, kterou ocení partnerky a partneři chrápajících jedinců.

Článek

Tedy – nenarazila na ni jen tak, doporučila jí ji naše nejmenovaná kolegyně. Žena, která má s chrápáním bohaté zkušenosti. Chrápe totiž nejen její současný přítel, ale i bývalý manžel. Každého z nich se snažila utišit jiným způsobem.

Když začal chrápat exmanžel, neměla ještě s protichrápacími triky mnoho zkušeností. Její muž ji záhy proškolil tím nejdrsnějším možným způsobem – když si dal pár piv a usnul, z nějakého záhadného důvodu se nedokázal přepnout na dýchání ústy, a když mu stiskla chrápající nos, přestal dýchat úplně. Naše kolegyně (tehdy ještě vdaná příliš krátce na to, aby dokázala ocenit nabízející se možnosti :-)) se při pohledu na modrajícího manžela vyděsila k smrti. Když ho probudila, probudila v sobě také zájem o cokoli, co chrápajícího muže přivede k normálnější formě spánku.

Jedním z takových triků byly speciální hodinky, které chrápajícímu jedinci uštědří elektrický výboj vždycky, když chrupne. Jenže pak se k příteli opásanému hodinkami přitulila, načež chudák dostal pecku vždycky, když ze spaní spokojeně chrupla ona. Ráno letěly hodinky do koše.

A kolegyně hledala dál. S chrápajícím partnerem ji nesmířila ani historka o prarodičích redaktorky Renaty, kteří byli celí život zvyklí spát vedle sebe na úzkém jednolůžku. Leželi na něm zakleslí do sebe jako dvě lžičky, synchronizovaně se otáčeli a synchronizovaně také chrápali – jeden z nich chrupnutí načal, a druhý ho dokonal. Dojímali tak všechny další členy rodiny, kteří je potají chodili sledovat.

Nakonec tedy její pátrání přineslo výsledky. Objevila právě onu vychytávku, o níž se dočtete v našem středečním článku. Máte-li v posteli (případně v emigraci v oddělené ložnici či na gauči v obýváku) chrápajícího partnera, vřele vám doporučuji si ho přečíst! :-)

Přeji Vám příjemný týden

Načítám