Hlavní obsah

Editorial: Jste na dně? Všechno přejde pozítří!

Foto: Greta Blumajerová

Nedaří se vám plnit předsevzetí? Počkejte s nimi ještě dva dny!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Novoroční předsevzetí si nedávám, protože nechápu jejich smysl. Proč soustředit všechny ty sebemrskačské příkazy do několika dní v roce (neznám nikoho, komu by předsevzetí vydrželo déle než týden)?

Článek

Když mám pocit, že jsem o něco těžší, než bych být chtěla, piju moc vína nebo mi nějaký můj zlozvyk přerůstá přes hlavu, prostě se kousnu a s vypětím všech sil se vrátím do vytyčených kolejí. Není to žádná sranda – jenže to není nikdy. Tak proč leden? Vždyť tenhle měsíc je už tak dost náročný – Vánoce jsou pro většinu lidí spíš vyčerpávajícím než relaxačním obdobím, venku je hnusně, všichni jsou unavení… Tak proč se ještě mučit příkazy, k nimž často chybí pořádná motivace?

Letos jsem se tedy předsevzetími opět nestresovala, ovšem shodou náhod se mi stalo, že se mi do ledna nějak převalilo rozhodnutí začít zase cvičit, které jsem učinila už v prosinci :-). Znáte to – hodně práce, málo času, zas ta únava. Obvykle se dokážu docela dobře nastartovat a ty první týdny pohybu, než mě to začne bavit, nějak přežít. Jenže letos je to těžké. Pořád mi to nějak nejde. A teď jsem konečně zjistila, čím to je!

Dva na sobě nezávislé zdroje z oblasti alternativní medicíny kolegyni Blance prozradily, že je ve vzduchu cosi špatného. Absolutně se nevyznám ve fyzikálně-esoterických záležitostech, takže vám bohužel neřeknu, jestli jsou na vině erupce na slunci, magnetické vlny nebo postavení planet, ale prý procházíme šíleným obdobím, kdy z nás ono „cosi" vysává energii. Podle terapeutek čínské medicíny je to zlé, ale kdo prý přežil rok 2013, přežije i tohle. A teď dobrá zpráva – tahle mizérie údajně skončí přesně 15. ledna! Což je za dva dny!

Možná ještě zvážím dnešní badminton. Dva dny navíc nejsou vůbec marné :-).

Přeji Vám příjemný týden!

Reklama

Načítám