Hlavní obsah

Editorial: Sbírání? Poměrně milá úchylka!

Foto: Greta Blumajerová

Někdo sbírá sprchové gely, jiný tenisky. Na čem ujíždíte vy?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jsem četla dnešní článek o voňavých společnících do sprchy a vany (máme na mysli ty kosmetické :-), vzpomněla jsem si na svoje dvě bývalé kolegyně.

Článek

Obě měly úchylku na sprchové gely. Počet lahviček vystavených na vaně se pohyboval v průměru kolem 25 kusů – pod 20 klesl jen výjimečně. A když se tak stalo, byl to důvod k okamžitému vyplenění nejbližší drogerie. Bylo nezbytně nutné vlastnit nejen všechny sprcháče určené na různé specifické tělesné partie, ale i veškeré dostupné vůně a konzistence.

Když jsem tu na obě kolegyně nahlas zavzpomínala, rozvinula se docela zajímavá diskuze. V podstatě se ukázalo, že podobná postižení jsou v redakci poměrně běžná. Já jsem například zaseknutá na vázách a knihách, což už jsem tu několikrát propálila. Ovšem mnohem zábavnější hobby mají kolegyně.

Například jedna z nich sbírá balzámy na rty (desítky kusů), krémy na ruce (aktuálně jich má 11) a svíčky. Jakmile vidí nový balzám nebo krém, musí ho nutně mít! Když už je nemá kam dávat, rozdá je kamarádkám. Svíčky poctivě pálí. Jak říká: „Když jsem doma sama a chci to mít hezký, dám jich tak deset. Jinak se omezím na šest.“ Její přítel to obvykle komentuje větou: „Ty vole, já jenom čekám, kdy vyjede rakev!“ :-)

Další kolegyně sbírá úklidové prostředky – na všechny části svého bytu má specifický sprej nebo přípravek. Kamarádi si z ní dělají srandu, že má doma speciální sprej i na spodní stranu stolu, a mají v podstatě pravdu. Ze všeho nejvíc dotyčná opovrhuje univerzálními čističi.

Muži často sbírají tenisky, jeden Michalův známý ujíždí na soškách slonů s chobotem nahoru, další krade z hospod pivní podtácky, jiný nešťastník je fixovaný na produkci značky Savo – jakmile se objeví nový přípravek, okamžitě sprintuje do samoobsluhy!

Teta jedné kolegyně sbírá sošky andělíčků – první si koupila ráno 17. listopadu 1989 a od té doby jich posbírala zhruba 1700. Má je rozestavěné po celém bytě, a když nějaký upadne a něco si urazí, okamžitě mu to přilepí zpět. Andělíčkům háčkuje oblečky a čepičky, a protože má ráda sošky s výrazem, když nějakému obličejíček náhodou chybí, bryskně mu ho domaluje.

Mít takové kamarády je k nezaplacení – vedle nich máte hned dojem, že vaše úchylky jsou v podstatě jen roztomilou odchylkou od normálu :-)

Na čem ujíždíte vy?

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Načítám