Hlavní obsah

Editorial: Ženy relaxují, muži kroutí hlavou

Foto: Greta Blumajerová

A jak odpočíváte vy?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Muži na ženách nechápou spoustu věcí. A někdy se jim ani nelze divit :-). My jsme se tento týden zamysleli nad způsoby relaxace, které dámy milují, a muži nepobírají.

Článek

Materiál pro svůj editorial jsem si obstarala tradičním způsobem – po příjemném obědě v redakční kuchyňce jsem hodila do placu téma, a pak už jen poslouchala. A troufám si říct, že výsledky tohoto bleskového průzkumu jsou docela zajímavé.

Tak například Renata a já jsme se shodly na tom, že si strašně rády prohlížíme inzeráty na prodej domů nebo chat. Já očumuju chaty (abych věděla, jak se vyvíjí trh a jak si na něm stojí můj skromný majeteček), případně si vyfiltruju inzeráty s velkým pozemkem a šmíruju nápady na zahradu.

Renča si zase vybere domy nad deset milionů a v duchu je „přestavuje“. Tady to bych ubourala, tohle bych udělala jinak, tahle část se moc nepovedla… Mám takový pocit, že nad tímto způsobem odpočinku většina mužů spolehlivě zakroutí hlavou.

Další oblíbenou činností jsou pak pochopitelně nákupy. Jenže pozor! Některé ženy tuhle relaxační techniku dokázaly dovést k dokonalosti. Například Renatina kamarádka si oblíbila systém, kdy si pěkně doma na gauči projede nějaký e-shop, nakoupí si vybrané položky, pak si ještě jednou zálibně prohlédne košík, načež ho celý vymaže. Nakoupila, a přece ušetřila! Tedy pokud jí na stránkách náhodou nevyskočí hláška „Chybí vám ještě 450 korun a máte poštovné zdarma!“. To je pak v háji…

Některé kolegyně dávají přednost přece jen tradičnějším formám relaxace. Editorka Jana buď spí, nebo se věnuje nějaké fyzické činnosti (rozuměj: zahradničí :-)). Nataliina představa relaxu je také jasná. „Hlavně aby to bylo šumivý!“ vysvětlila mi a pak zasněně dodala: „Jen a já moje sklenička. Případně po padesáté Sex ve městě.“

Ano, je vidět, že mezi mužským a ženským světem JE rozdíl. Objasnil nám ho Michal, který relaxuje u sledování Čarodějek. Pokud se stejně jako my nechytáte, jde o seriál z konce 90. let, v němž hraje Brenda Walshová z Beverly Hills 90210 a který má na Česko-slovenské filmové databázi neodolatelných 50 procent! Zlaté očumování záhonků! :-).

Jak nejraději relaxujete vy?

Přeji Vám příjemný týden!

Reklama

Načítám