Hlavní obsah

Erotická časová pásma aneb Kdy je nejlepší doba na milování?

Foto: thinkstock

Když správně načasujete sex, bude stát opravdu za to!Foto: thinkstock

Reklama

Načasování je důležité pro otěhotnění, vaši práci, obchod i třeba seznámení. Ale taky pro sex! Kdy a na co je ideální čas? Teď už vám déletrvající rozkoš ani vyvrcholení nebude činit potíže!

Článek

Uspokojivý sexuální život si žádá trochu plánování aneb Milujte se v ten pravý čas! Portál Woman’s Day přináší přehled „erotických časových pásem“!

1. Úžasný orgasmus

Sexuální terapeutka Laurie Watson ze Severní Karolíny říká, že orgasmus prožitý den před menstruací patří k těm nejlepším. „Když se krev akumuluje ve vaší děloze, stahy během orgasmu jsou citelnější, pysky a klitoris mají tendenci být mnohem citlivější, když udržují tekutinu," říká Watson s tím, že ženy by se měly k sexu přesvědčit, i když jsou v tuto dobu většinou mrzuté, protože je to nadmíru povzbudí. Zkusíte to?

2. Víc divoké energie

„Jak pravděpodobně víte, muži se často probudí s erekcí," říká Amy Levine, sexuoložka z New Yorku, a dodává, že je třeba toho využít – pro zábavu. „Nastavte si budík o 10 minut dříve a zahajte den rychlovkou,“ radí odbornice s poukázáním na důležitý argument. „Ženy středního věku jsou v noci unavené a považují sex v tuto dobu za méně žádoucí.“ Dovádění ráno vás spíš nabudí a můžete se spolehnout, že zvládnete i divokou jízdu nahoře…

3. Úleva od bolesti

Co na nepříjemné křeče v podbřišku? Orgasmus! „Vyvrcholení způsobuje stahy dělohy, tělo uvolňuje hormon oxytocin a neurotransmiter dopamin, díky kterému se budete cítit šťastní a klidní,“ vysvětluje Amy Levine důvod, proč se oddat rozkoši i během menstruace. A kdo říká, že v páru? Masturbace se taky počítá!

Foto: thinkstock

Nečekaná rychlovka muže potěší a netvrďte, že vás ne...Foto: thinkstock

4. Nespoutanost

Naplánujte si nezapomenutelný večer, ještě než uhodí mrazy! Babí léto je jako stvořené pro sex venku! Tammy Nelson, odbornice na sex a vztahy z amerického Connecticutu, radí opustit svoji zónu pohodlí a pomilovat se na sluníčku, které zvyšuje produkci serotoninu v mozku. Pobavíte se, a celou zimu budete mít na co vzpomínat!

5. Odpočinek a mazlení

Jste s partnerem přes týden zaneprázdnění? Dělejte si společnost aspoň o víkendu. Je to ideální čas na sex. „Lidé ve dnech volna upřednostňují kvalitu před kvantitou," nechává se slyšet Terence Watts, psychoterapeut se sídlem ve Velké Británii. Naráží tak na to, že víc rychlých milostných setkání mnohdy vynahradí jedno mazlivé a „lenivé“.

6. Čas na změnu

Čím déle jste se svým partnerem, tím těžší je být kreativní v ložnici. Sexuoložka Amy Levine doporučuje vytěsnit stereotyp, nastavit si budík na třetí hodinu ranní a probudit partnera k milování. Takových dvacet slastných minut někdy mezi spánkovými cykly mohou být k užitku. Bojíte se, že vám protějšek vynadá? „Taková přepadovka se nestává často. Já osobně bych za ni byl rád, i kdybych brzy ráno vstával do práce,“ směje se čtyřiatřicetiletý hasič Milan.

7. Déletrvající rozkoš

Kdy jindy mít dlouhou horkou noc než ve dnech volna? Plánujete si vzít dovolenou až na podzim? S partnerem jste se dohodli, že od Vánoc do Nového roku nebudete v práci? To je jedině dobře! „Když vás netrápí žádné pracovní tlaky, je jednodušší mít luxusní sex beze spěchu, který trvá a trvá," říká psychoterapeut Terence Watts, který však apeluje na pomalé nahromadění vzrušení. „Flirt s partnerem v dopoledních hodinách je klíčový. Můžete mu šeptat do ucha spoustu věcí i během jídla,“ radí. Až ta „sopka“ pukne, bude opravdu veselo!

A kdy se nejraději milujete vy? Napište nám do diskuse!

Reklama

Načítám