Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Co má společného sex a fotbal?

Foto: Mona Martinů

Fotbal může být dobrým důvodem k sexuFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbal, sex a televize. Tři věci, které nám lezou do života. Sice každému v jiné míře, ale lezou. V sobotu večer se tato trojkombinace může stát osudovou pro nejeden vztah. Česká fotbalová reprezentace si to na EURU rozdá s Poláky.

Článek

Pokud žijete s fotbalovým fanouškem a jeho zálibu sdílíte, gratuluji. U vás bude sobotní večer v pohodě. Jako u mých kamarádů Báry a Petra, kteří fotbal sledují zásadně spolu a výhradně doma. „Víš, my si to tak užijeme nejlíp! Jídlo, pití, adrenalin ze zápasu a sex!“ Ten se hodí na oslavu vítězství nebo jako lék na prohru. Šťastní to lidé.

Horší to má přítelkyně, kterou nesmím jmenovat. Její manžel nesnáší fotbal, protože je to (cituji) primitivní zábava pro masy a je to stejné, jako gladiátorské zápasy ve starém Římě. Zmínka o fotbale v něm vždy vyvolá záchvat řečnění. Což by tolik nevadilo, problém je, že ona fotbal miluje. Osobně se domnívám, že ho sleduje kvůli fotbalistům. „Podívej, ty nohy, vlasy, a ty svaly, to je kus!“ Kamarádka se v sobotu dívat určitě bude. „Když mu slíbím sex, tak mě nechá koukat!“ Vyděrač jeden!

K zásadní situaci dochází ve chvíli, kdy je v domácnosti jediný televizní přijímač, muž, který hodlá sledovat fotbalovou bitvu, a žena, která se těší na film. „Do kina jsi na to nechtěl jít, tak se budu dívat dneska!“ Moudrý muž odevzdá dálkový ovladač ženě a se smutným výrazem odchází do hospody. „No, raději bych se díval doma, ale pro tebe to udělám rád!“ Za dveřmi se mu oči pochopitelně rozzáří, protože v hospodě už čeká Jára, Mirek a Tonda a ta servírka je docela sexy.

Majitelé restauračních zařízení se na sobotu taky těší. Moc! Stačí mít jakoukoli televizi, a o tržbu je postaráno. Fandí se úplně všude: v luxusním sportbaru v centru Prahy i v zapadlé vesničce Buč na západě Čech. V Praze je obecenstvo obvykle smíšené: atraktivní mladé dámy sledují jedním okem fotbal, druhým loví mezi dobře oblečenými muži. Pijí se koktejly a drahá piva.

V Buči není přes dým z cigaret na obrazovku moc vidět, ale místní štamgasti jsou schopni rozpoznat, které mužstvo je které. S výjimkou Tondy, který řve „GÓL!“ i při soupeřově brance. V překladu to znamená: „Dalšího ruma!“ A nikdo nikoho neloví.

Nejsem fotbalový fanoušek, ale pravidla jakž takž ovládám a dobrý fotbal od špatného rozeznám. Rozhodně se na něj nedívám kvůli sexy fotbalistům, protože mi žádný dostatečně sexy nepřipadá. Stejně tak bych neuspěla u fotbalistů já, protože nejsem nohatá dlouhovlasá manekýna. Závist ze mě nemluví, to mi věřte, ale jiných žen jsem si po boku fotbalistů zatím nevšimla. Nějaký sexy faktor tam být musí.

V sobotu se kvůli televizi a fotbalu s partnerem určitě nepohádám. Ani jedno mi za to nestojí. Ke sledování zápasu se připojím těsně před koncem druhého poločasu. Těch pár minut postačí k tomu, abychom se s přítelem naladili na společnou vlnu a po závěrečném hvizdu slavili (divoký sex) nebo smutnili (melancholický sex).

Víte, co má sex a fotbal společného? Nakonec to dobře dopadne. Minimálně pro jednu stranu. Zamilovaným párům přeju co nejvíc remíz a těm našim fotbalistům? To víte, že držím palce!

Reklama

Načítám