Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Kdo může chlapovi zkazit dovolenou? Žena!

Foto: Mona Martinů

Jeďte na dovolenou spolu a nehádejte seFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dámy (a pánové), léto je tady! Prázdniny a dovolené mohou vypuknout! A s nimi i letní lásky! Bohužel také letní hádky.

Článek

Lásky jsou samozřejmě mnohem zábavnější. Přinášejí vzrušení, vyplavují endorfiny a v ideálním případě dojde i na báječný sex. Lásky se rodí na táborech, zájezdech, rockových festivalech nebo na pláži u Máchova jezera. Ani nevadí, že je vaše láska už nějaký ten pátek stará, léto jí bude slušet stejně.

Ale jak říkal můj kamarád Karel: „Život není peříčko, ale pořádný péro!“ (doufám, že za tím nehledáte dvojsmysl). Takže i v tom báječném letním období chystá nástrahy, aby nám ho otrávil.

Třeba stresem z blížící se dovolené. „Já letos do Chorvatska nepojedu, válet se u moře mě prostě nebaví! “ Hm. „Ale slíbils mi to!“ Tak a co teď? Má smysl bojovat o společnou dovolenou, nebo rezignovat? Najít kompromis? „Tak jeď s kamarádkou!“ Jo, někdy je to fajn. Ale vztah přichází o šanci vypadnout na pár dní z kolotoče práce-děti-rodina-povinnosti. Znám páry, které si oddělenou dovolenou užívají a těší se, až si o svých zážitcích budou vyprávět. Jenže to nedokáže každý a já fakt nevěřím radám z časopisů, že to je bezva!

Doufám, že patříte mezi šťastné, kteří plánují dovolenou s partnerem a shodnete se na termínu, nadmořské výšce a způsobu trávení volných dní. Jenže i tady číhá nebezpečí! „Můžeš mi vysvětlit, co v tom kufru máš? Nevezmou nás do letadla!“ No co v něm mám! Několik slušivých oděvních variací, troje boty (na pláž, do města, na výlet), velikánskou osušku, pět tlustých knížek, které jsem si nestihla za celý rok přečíst, milion kosmetických přípravků na opalování, po opalování, cestovní žehličku a fén.

Většinou tušíme, že stačí plavky, žabky, triko a džíny (tedy pokud nejedete do Himalájí). Ale co! Holky, nenechte se vyprovokovat k hádce, obsah kufru je jen a jen vaše věc. Hlavně ho musíte unést sama, jinak hrozí nebezpečí, že až bude ON vláčet vaše zavazadlo do třetího patra bez výtahu, bude malinko naštvaný.

Nervy a stres pracují i před samotnou dovolenou. „Mně prostě šéf nepustí, máme to teď v práci strašný!“ Já vím, že práce šlechtí, ale dovolená je na zotavenou! A těch pár dní se to bez vás v práci nezblázní. Neriskujte svůj vztah s partnerem kvůli uzávěrce. To se raději pohádejte o to, jestli letos pojedete k moři, nebo do jižních Čech na ryby. A která babička bude případně pár dní hlídat vaše ratolesti.

Pokud letos vyrážíte na dovolenou single, přeju vám, ať u vody nebo na horách potkáte tu pravou letní lásku s neomezenou trvanlivostí. Ať vydrží alespoň do příštích prázdnin, kdy se můžete už hezky partnersky pohádat o to, kam vyrazíte na dovolenou.

Ať letos zažijete v létě více lásek než hádek. A když hádka, tak ať má smysl a vyčistí vztah jako letní bouřka.

Reklama

Načítám