Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Kolik milenců je tak akorát?

Foto: Mona Martinů

A kolik sexuálních partnerů jsem měla já?Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jedné nejmenované reality show, která tento týden vypukla na jedné nejmenované televizní stanici, jde o to, kdo se s kým vyspí (a s kolika partnery to nakonec před kamerou zvládne). Nechci házet soutěžící do jednoho pytle. Za to, že vypadají jako parta herců z béčkových pornofilmů, nemůžou. Chtějí jenom vyhrát v soutěži, kterou (bohužel) někdo vymyslel za ně.

Článek

Co mě ale překvapilo, je otevřenost, ba až hrdost, s kterou přiznali počet dosavadních sexuálních partnerů. Nejsem zrovna puritánka, ale když je někomu kolem dvaceti a sex zažil se stovkou žen, donutí mě to mravokárně povytáhnout obočí.

A tak se vás i sebe ptám: Kolik sexuálních partnerů je „akorát“?

Upřímně obdivuji ty, kteří měli jednoho jediného sexuálního partnera – takovou tu první lásku se vším všudy. A pak si ho vzali a měli děti a žili spolu šťastně až do smrti. Mně se to nepovedlo (a nijak mě to nemrzí).

Ono „správné“ číslo se totiž hledá jen těžko. Až na výjimky jen velmi neradi přiznáváme, kolik partnerů prošlo naším životem, pardon postelí. Ptala jsem se na babinci holek… Heleďte, všimly jste si, že si říkáte s kámoškama „holky“, i když už vám táhne třeba na padesát? Tak zpátky: ptala jsem se na babinci holek, proč s tím tolik naděláme. „Protože se stydíme, že to byl jen sex, a ne vztah!“ „Protože si o mně budete myslet, že jsem moc do větru, slušně řečeno!“ „Protože si myslím, že dva je málo, a budete se mi smát!“

Nevím, jak to mají pánové. Tipla bych si, že s uvedením čísla nemají problém, pokud se zrovna vynacházejí v partě „kluků“. Ale domnívám se, že si občas čísla upravují podle potřeby, aby nebyli partou odsouzeni pohrdavým pohledem.

U počtu sexuálních partnerů panuje ošklivá genderová nerovnost. Muž, který za svůj život skolil 20 žen, je v očích kamarádů docela king (tedy pokud nekamarádí s ortodoxními věřícími). Nad ženou, která měla více než 10 sexuálních partnerů, už začínají slabší nátury trochu pochybovat. „Hele, a není vona taková nějaká…“

Ke správnému počtu sexuálních partnerů bychom se snad mohli dobrat pomocí matematiky. Asi by to byla nějaká trojčlenka: Věk – počet vztahů – počet sexuálních partnerů. U takové dvacetileté mladé dámy by se mi líbila kombinace 20 – 2 – 2. U zralého čtyřicátníka skousnu 40 – 6 – 10. Dál se do číselných úvah pouštět nebudu, s matematikou nejsme v dobrém vztahu.

A ještě na něco jsem přišla. Pokud má muž ve věku 22 let zkušenost s více než stovkou sexuálních partnerek, tak je zaručeně: svalnatý, oholený úplně všude a na těle má tetování na všech možných místech. Jestli takového potkáte, nevěřte mu, že vás miluje. Nohy na ramena (NE na ta jeho, utéct musíte!). Nakonec, co byste dělaly s takovým zajdou!?

Tak. A teď vám řeknu, kolik sexuálních partnerů jsem v životě měla já! Anebo ne :o).

Reklama

Načítám