Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Partnerství je lepší než sex ze zamilovanosti

Foto: Mona Martinů

Zamilovanost je krásná, ale nesvobodná. To mi věřte!Foto: Mona Martinů

Reklama

V každém vztahu nastane ona osudová chvíle, a z milenců se stanou partneři. Takové vzájemné partnerství dvou lidí má spoustu výhod. A ty jsou mnohem lepší než počáteční hromada sexu pod návalem hormonů. Žádné okovy, jen spousta svobody. Mám důkazy. Věřte mi!

Článek

Určitě si vzpomínáte na chvíli, kdy jste potkali svého osudového partnera nebo partnerku. Takovou tu velkou lásku. Výbuch emocí a nával hormonů na určitou dobu učiní ze zamilovaných téměř nadpozemské bytosti. K životu jim stačí dotyky, sem tam společná večeře (nějaký ten salátový lupen s krevetou), sklenka sektu, romantický film na DVD, hluboké pohledy do očí, polibky a sex. Spousta sexu.

Naštěstí je příroda moudřejší než my. Na období zamilovanosti nám rezervovala omezeně krátkou dobu, abychom z toho úplně nezblbli. Mnohem pestřejší život náš čeká ve vztahu partnerském. A taky svobodnější! Fakt.

Nemusíte se schovávat v koupelně, aby neviděl, že dokonale hladká pleť je výsledkem holení, peelingu, pleťového mléka a másla. Naopak, když je váš holicí strojek tupý, můžete si půjčit jeho (ale raději mu to neříkejte, muži mají ke svým žiletkám takový majetnický vztah).

Konečně se můžete před spaním namazat oblíbeným nočním krémem, po kterém se vaše pleť do rána zaručeně vzpamatuje. Jen váš partner musí skousnout fakt, že se blýskáte jako výstavní jablíčko. Vždyť ráno to budete zase vy!

Nebo si vezměte takové prosté věci, jako je čištění zubů. Zatímco zamilovaní provádějí tuto činnost obvykle diskrétně, partneři často využívají několika minut s pastou v ústech ke konverzaci. „Musím zítra do čistírny!“ Pliv, klokt. „To budeš hodná, já zatím nakoupím.“ Pliv. „A co v práci?“ Klokt. „Brý! Tak dobrou!“

Partneři to mají také mnohem jednodušší s oblékáním! Tedy v tom na doma. Po období roztomilých župánků (ona) a sexy rozhalené košile (on) následuje v drtivé většině návrat do normálu. Oblíbené triko, kraťasy, tepláky (nemyslím ty hnusné modré s gumou), místo bačkůrek s labutěnkou poctivé froťáky s protiskluzovými puntíky na chodidlech.

Jídlo – to o pokročilosti vztahu prozradí snad nejvíc. Všimněte si čerstvě zamilovaných dvojic v restauračních zařízeních. Ona jí většinou salát (i když by si dala raději smažený sýr, co má ten pán vedle), a on ani neví, co jí, protože jí civí do výstřihu nebo v lepším případě do očí. Takže si to neužije ani jeden. Na fázi, kdy si oba dají jídlo s chutí, si musí ještě počkat.

Jestli si myslíte, že nefandím zamilovaným, tak se moc pletete. Fandím jim moc! Pro mě jsou zamilovaní blázni báječnou inspirací. Osobní svoboda, kterou přináší partnerství, je báječná. Jen nesmí překročit určité hranice, aby si váš partner nepřipadal jako vězeň stereotypu. Takže i když už dávno nejste zamilovaní a necloumají s vámi hormony, udělejte alespoň občas nějakou zamilovanou skopičinu.

Jaro se k tomu báječně hodí.

Reklama

Načítám