Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Stárnutí mě netrápí, narozeniny si užívám!

Foto: Mona Martinů

Buďte rádi, když vám přátelé popřejí vše nej k narozeninám!Foto: Mona Martinů

Reklama

Od úterka jsem o rok starší. Zatím poměrně držím pohromadě, takže přibývající roky nijak zvlášť neřeším. Nemá to cenu, za rok to bude stejně jinak. Na narozeninách je mnohem zajímavější počet přijatých gratulací a následná oslava.

Článek

Soukromou oslavu ve dvou jsem zrealizovala v předvečer narozenin a protáhla ji do časných ranních hodin. První gratulace v 7.08 hodin letního času mne jen těžko probouzela k životu, ale zachránila mě od zaspání. Kdo by si taky v 5 ráno před usnutím řídil budíka, že jo? Ještěže je bratr ranní ptáče!

Zdědil to po rodičích, kteří se mi dovolali ve chvíli, kdy jsem začala koketovat s myšlenkou, že budík zamáčknu ještě jednou, naposledy. Ale jako slušně vychovaná dcera jsem na dotaz: „A neměla bys už vstávat do práce, Evinko?“ odpověděla ANO a budík dostal svou šanci.

Vzhůru do narozeninového dne!

Pamatujete si ještě na dobu bez mobilů, kdy vám pošťák do schránky naházel větší či menší množství pohlednic k narozeninám? Mělo to svůj půvab, i když pohlednice obvykle půvab postrádaly. Šílené květinové kompozice a zlatý nápis Vše nejlepší! Poštovné je dneska dražší než SMS, takže to s pohlednicemi vzdala i naše teta Anča (a to byla pohlednicová přebornice!).

Pípla mi první SMS. Kdopak to asi bude, kdopak si na mě vzpomněl? „Vážený zákazníku, vystavili jsme vám vyúčtování ve výši…“ Operátor jeden! Ale ta další pípnutí mi všechno vynahradila. Děkuju! A sem tam nějaké to ruky stisknutí a líbnutí. Není vůbec špatné vědět, že si někdo poznamená vaše narozeniny do diáře, nebo si je dokonce pamatuje.

K narozeninám patří dobré jídlo a pití plus nějaká ta romantika, když je s kým. Podvečer na Vyšehradě, kde už rozkvétají stromy a zatím se tam neprobíjíte mezi davy, je to pravé. Ideálně ve dvou. U stánku v parku jsme požádali o nápoj a grilovanou klobásu. „Kam s tim dete? To pivo si vypijete hezky tady! Lidi tu pak flašky hážou po parku, pani! Lidi jsou hrozný! Neberte si to osobně!“ Nebrala jsem si to osobně. Způsobně jsme si sedli ke stolečku, kolem kterého pobíhaly děti, psi a jejich majitelé se je pokoušeli krotit. A byla to báječná narozeninová večeře!

Není důležité, jak velký dort upečete nebo koupíte, kolik dárků a květin dostanete. U narozenin záleží na tom, že je slavíte zdraví a s lidmi, které máte rádi. S tím snad souhlasíte. Každý takové štěstí bohužel nemá.

Až budete slavit narozeniny, nebrblejte nad tím, že už je vám o rok víc. Brblat smí jen ti, kteří nemají narozeniny s kým oslavit a nikdo si na ně nevzpomene. Jsem přesvědčená o tom, že vy mezi ně nepatříte.

P. S.: No vidíte, tak to dneska nebylo o sexu ani mužích, což mi občas v diskusi vyčtete. Tak abych vás nezklamala: Sex i muž k mým narozeninám patřili. Carpe diem!

Reklama

Načítám