Hlavní obsah

Eva Marvan: Krizi ve vztahu zažene vrtačka!

Foto: Mona Martinů

Kutilský víkend váš vztah dokonale prověří!Foto: Mona Martinů

Reklama

Zblázním se, nebo ho zabiju! Jestli si tu vrtačku nevybere do pěti minut, zažije personál v obchodu pro kutily masakr motorovou pilou. „Tak co, vybráno, lásko?“ Pokus o úsměv. „Ale jo, ale ještě se podívám na tu druhou v akci!“ Úsměv opětován se zářícíma očima. Jdu pro tu pilu.

Článek

Byl to můj nápad koupit nové poličky do koupelny. A byl to taky můj nápad demontovat v záchvatu nadšení současný koupelnový nábytek rychlostí blesku. Umýt dlaždičky, připravit prostor pro kutila s vrtačkou. Ale fakt jsem nemohla za to, že drahý půjčil naši vrtačku kamarádovi a ten ji nějak zapomněl vrátit. A je na dovolené.

„To nevadí, miláčku, stejně jsem chtěl novou!“ No bezva, jedeme na nákup! Nesnáším hobby markety o víkendu. Nesnáším je vůbec. Ale o víkendu se tam dějí strašlivé věci! Obrovská hala s hnusným světlem zářivek, rozhádané manželské páry, vystresovaný personál a police plné věcí, o jejichž využití mám jen mlhavou představu.

Musím něco vymyslet! „A co kdybych řekla sousedovi, určitě nám vrtačku půjčí, a možná by to i navrtal?“ Zabralo to! Kdyby mohl pohled vraždit, jsem případ pro patologa. „TEN? Pcha, to by to dopadlo!“ Konečně odcházíme s novou vrtačkou k pokladně! Čeká nás krásný večer plný smysluplné konverzace. „Kam jsi položila ty vruty?“ Co jsou vruty??? „Můžeš mi podat sikovky? Ne kombinačky! Sikovky!“ Tss, kleště jako kleště, ne?

Je půlnoc. Sedíme na zemi v koupelně, poličky visí, ručníky a kartáčky jsou na svém místě a zavládl klid a mír. Zítra nás čeká výlet do obchodu s nábytkem. Koupila jsem špatnou skříňku pod umyvadlo. „A nešly by jí uříznout nožičky?“ Nešly. Dobrou noc.

V dobré náladě dojíždíme v neděli dopoledne na parkoviště před můj oblíbený obchod s nábytkem. Oblíbil si ho evidentně celý národ! Za dvacet minut zaparkujeme, za další půlhodinu máme ve vozíku správnou skříňku! „Tak šup, zaplatíme a jedeme!“ Ale to néé! Potřebuju hrozně moc důležitých věcí! Svíčky, ubrousky, rámeček na fotku, sadu skleniček ve slevě, svícen ve tvaru lucerny a minimálně dvě umělé květiny, co vypadají jako živé! Co teď? Přece to nevzdám!

„Potřebovala bych vybrat nová sluchátka k počítači, ale moc tomu nerozumím, nemohl bys...“ Proč nevyužít mega prodejnu elektroniky v sousedství? Za dvě hodiny spokojeně opouštíme parkoviště. Mám nová sluchátka. Spokojeného partnera. Čas strávený ve společnosti přepěťových kabelů, reproduktorů a plazmových televizí udělá své. Mám obrovské tašky plné lapačů prachu. Doma jenom smontujeme skříňku, a máme to za sebou!

„Miláčku, koupili jsme i ty větší šrouby?“ Obávám se, že ne. Vím to. Ale neděle je ještě dlouhá.

Reklama

Související témata:

Načítám