Hlavní obsah

Eva Marvan: Nevěra po esemeskách

Foto: Mona Martinů

Používání elektronických hračiček se vám může pěkně vymstítFoto: Mona Martinů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělá zpráva pro nezadané! Navazovat vztahy nebylo nikdy jednodušší než dnes. Můžeme za to poděkovat mobilním telefonům, internetu, e-mailu, Facebooku nebo Skype. Špatná zpráva pro zadané: totéž platí naopak. O vztah můžete přijít jednou špatně odeslanou esemeskou.

Článek

Flirtování je staré jako lidstvo samo. A nevinný flirt působí dokonce jako terapie, zvedne vám sebevědomí. Vyrazíte s kamarádkou do baru, začnete se bavit s hodně zajímavým týpkem, v rozhovoru se pouštíte na stále tenčí led a konverzace začíná být pikantní jako chilli paprička. V hlavě se vám rozbliká kontrolka: Tohle už přehnal, stojí mi to za to? Hlavně, aby nebyla nějaká ostuda!

S elektronickým flirtem je to jinak. Tváří se totiž zpočátku nevinně. Displej snese hodně, nikdo vás nepozoruje, skoro nic to nestojí. Takže se můžete mnohem víc odvázat. Vzduchem lítají sms, při kterých se červená i síť operátora.

Nedávno mi přítelkyně ukazovala zprávy od svého dlouholetého ctitele. Platonického, podotýkám. Byla to síla, zčervenala jsem já. Co by s ní dělal, kde by to dělal... Uf! Je to ještě nevinné, nebo je to nevěra? Kdyby si takovou esemesku přečetl její manžel, rozhodně by ji jako milý flirt nepochopil.

Jasně, že se do mobilů a elektronické pošty druhým neleze! Jenže vyprávějte to žárlivým a zvědavým partnerům. Až osm z deseti odhalených nevěrnic a nevěrníků má dnes na svědomí právě mobilní telefon. Ale abychom mobilům nekřivdili, za nevěru samotnou nemohou. Jen se kvůli nim odhalí lépe než podle otisku rtěnky na košili („Kolegyně mi gratulovala k narozeninám!“) nebo stopě po vášnivém líbání na vašem útlém krčku („Spálila jsem se fénem!“).

Pokud si myslíte, že si partner nevšimne faktu, že na toaletu chodíte zásadně s mobilem a frekvence vašich pobytů na oné místnosti má přímou souvislost s počtem doručených zpráv, jste na omylu. Blikající displej na nočním stolku uprostřed noci taky není nic moc. Pokud tedy zrovna nejste investigativní novinářka nebo člen záchranné služby. Výmluva: „Kolegyně právě dodělala uzávěrku!“ ve tři ráno moc nezabere.

Když se do mobilního flirtu pustíte, mažte. Mažte důsledně. Pokud máte podezření vy, nechte partnerův mobil na pokoji. Esemeska vytržená z kontextu vás jen znejistí. To se to ale říká, když už jeho/její mobil držíte v ruce a stačí jen zmáčknout pár tlačítek!

Pokud žijete ve spokojeném partnerském vztahu, dobře si rozmyslete, jestli vám elektronický flirt za riziko odhalení a kolotoč vysvětlování stojí. Pokud máte podezření, že v tom jede váš partner, zkuste se zamyslet nad tím, proč to asi dělá. Možná je s vaší láskou něco v nepořádku!

A co se třeba na chvíli vykašlat na mobily, e-maily a Facebooky? Povídejte si! A nemusí to být zrovna při svíčkách. Pořád ještě platí, že oko je do duše okno. V očích uvidíte víc než na dispeji.

Související témata:

Načítám