Hlavní obsah

Experimenty v sexu? Pozor na ně!

Foto: Thinkstock

Některé sexuální hrátky jsou přijatelné a některé neFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inovace, nové vzrušující podněty, dosud nepoznané intimní chvilky. Dostat nápad sexuálně se odvázat ve stereotypním vztahu může být dobrou volbou. Ovšem ne vždy! U některých experimentů hrozí nebezpečí, že je partner nepřijme. Nebo vy sama. Výměna partnerů, kybersex nebo hra na znásilnění jsou toho důkazem!

Článek

Před manželstvím nebo v počátcích vztahu byl sex bouřlivý. Bylo jedno, jestli byl den nebo noc, zda se milování mělo vtěsnat do pauzy místo oběda či jste dva dny nespala. Láska, vášeň, novota neokoukaného vztahu, to všechno mělo vliv na vaše libido. Jenže pak se partnerský vztah stal stereotypním. Běžný život, únava, stres a pracovní vytížení se podepsaly na počtu milostných setkání. Ta se smrskla do první soboty v měsíci nebo když děti konečně usnuly, babička svolila k jejich hlídání, vyčerpání nebylo tak veliké... Ale počkat, ten strop by se měl vymalovat. Mezi dvěma vzdechy se prý dá vymyslet i nákupní seznam na víkend!

Nuda? Je v každém dlouhodobém vztahu

Je pravda, že tohle je skutečný život. Podle psychologa a sexuologa Petra Weisse se určitému stereotypu a zevšednění párového sexu vyhnout nedá. Proto je hodně těch, kteří v sobě najdou sílu na experimenty a objevování „nové sexuální mízy“. Nakonec proč ne? Určitě to může být přínosem. Jenže souhlasit s takovou inovací musí oba partneři. Když jim nová situace bude vyhovovat, sláva! (Jenže to se nikdy nedá předem odhadnout.) Pakliže se v ní jeden nebude cítit dobře, neměl by se přemlouvat ani do ničeho tlačit.

„Pokud člověk v sexu sám sebe nebo toho druhého nutí k čemukoli, co necítí jako skutečnou potřebu, následky mohou být jen negativní,“ upozorňuje sexuolog.

Proto pozor na výběr praktik, které buď ve vás, nebo vašem partnerovi vyvolaly takovou zvědavost, že se vám připletly do sexuálního života jakožto návrh na jeho zpestření. Některé jsou totiž bezpečné a vzrušující, u jiných hrozí riziko psychického nebo fyzického ublížení, se kterými se následně musí vypořádat odborník v sexuologické nebo psychologické poradně.

Buďte na pozoru, pokud se chystáte experimentovat s následujícím:

  • Skupinová výměna partnerů (jak v klubu, tak i domácích podmínkách mezi manžely). Hrozí, že to vy sama nebo většinou navrhující partner nemusí vydýchat.
  • Sex ve třech (stejná situace jako výše, navíc hrozí, že dojde na žárlivost).
  • Milování za hranicí bolesti (například při fistingu, análním sexu či jiných praktikách. Bolest obvykle znamená, že něco není v pořádku. Nemusíte ji absolovat, pokud nechcete).
  • Extrémní hrátky, jako jsou sadismus a masochismus, a to převážně z donucení partnerem. Pár by si měl stanovit bezpečné heslo (stisknutí ruky partnera, vyslovení konkrétního slova), kterým se veškeré aktivity zastaví, pokud někomu budou nepříjemné.
  • Kybersex, respektive výběr milence přes inzeráty, zakládání profilů na erotických seznamkách a podobně. Nikdy nevíte, na koho tam narazíte. A pokud partner o vašich skrytých činnostech nemá ani ponětí, může to považovat za nevěru.
  • Elektrický sex za pomoci elektrod přiložených na různých částech těla.
  • Hra na znásilnění, která se může zvrtnout v nepříjemný zážitek.
  • Sex na veřejných místech – ve dne, kdy jsou obklopeny turisty. I za pohoršování vás mohou strážci zákona „sebrat“.
  • Oficiálně neschválené léky a sexuální povzbuzovadla – na impotenci, erekci, zvýšení chuti na milování a podobně. Můžete si s partnerem zdravotně ublížit!
Foto: Thinkstock

Erotické prádlo funguje vždyckyFoto: Thinkstock

Vyzkoušet s klidným svědomím můžete:

  • natočení vzrušujícího erotického videa pro vlastní potřebu,
  • rychlovku v autě, na toaletě, na večírku, ve spíži…,
  • lehkou bondáž neboli svazování třeba šátkem či pouty z roztomilé plyše,
  • masáže se zavázanýma očima,
  • tantrické rituály podněcující všechny lidské smysly,
  • sexuální hry s kostýmy a pomůckami (školačka a učitel, doktor a zdravotní sestra…),
  • otevřené hovory o sexu, pokud na ně máte odvahu,
  • dovednosti erotických pomůcek a sexuálních „zlepšovadel“.

Vždy platí nedělat nic proti své vůli, neboť to vede k odcizení a odporu vůči svému milenci nebo partnerovi! Hodně štěstí při znovuobjevování partnerské vášně! Hlavně se držte hesla, že všeho s mírou…

Co jste kdy vyzkoušela vy? Bylo vám to příjemné, nebo naopak? Nutil vás někdy partner k něčemu, co se vám z hloubi duše příčilo? Svěřte se nám v diskusi.

Reklama

Související témata:

Načítám