Hlavní obsah

Extra tipy pro dokonalou pleť: Vyzkoušejte prášek s uhlím nebo cukrový balzám

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Odbývat čištění pleti? Vsadíme se, že nic podobného už vás v budoucnu nenapadne. S novými kosmetickými vychytávkami se budete na každodenní rituál naopak těšit. Znáte čisticí prášky nebo cukrový balzám?

Článek

Než vás zahrneme tipy, které pleť důkladně vyčistí (nemusíme vám zdůrazňovat důležitost tohoto kroku, že ne?), připomeňme klíčovou chybu, kterou dělá velká spousta žen. Použít jeden produkt s nálepkou „čisticí“ totiž nestačí. Prvním krokem by mělo být odstranění make-upu, který nejlépe rozpouští produkty na bázi hutných balzámů a olejových přípravků (najdete je v našem výčtu). Až poté můžete přistoupit k produktům, slibujícím vyčištění do posledního póru.

Vždy se proto na obalu ujistěte, že si váš vyvolený poradí s líčidly. Zpravidla se totiž vyplácí pracovat ve dvou fázích – po odstranění make-upu by mělo následovat ještě čištění (pozor, nemluvíme o toniku). Právě tohle je cesta ke krásné pleti, kterou nebudete muset schovávat pod vrstvami korektoru.

Na dobrou (a krásnou) noc

Pro koho: všechny typy pleti

Co umí: odstraní veškerý make-up a nečistoty

S tímto balzámem můžete beauty rituál směle odstartovat. Balzám (voní po levanduli a heřmánku, co víc si před spaním přát?) se nanáší na suchou pleť a pod prsty roztaje do konzistence oleje. Krouživými pohyby naneste na celou tvář a klidně i oči, sledujte, jak se líčidla rozpouští a pak obličej opláchněte teplou vodou (ta pro změnu olej změní v mléčnou emulzi). Pocitu mastnoty se bát nemusíte.

Foto: archiv firmy

Na foto: Advanced Night Micro Cleansing Balm, Estée Lauder, 1100 Kč za 70 mlFoto: archiv firmy

Ultralehký olej

Pro koho: všechny typy pleti včetně problematické a mastné

Co umí: kompletně odstraní make-up včetně toho voděodolného, šetrně vyčistí pleť

Kromě balzámů jsou k odstranění líčidel vhodné i oleje, ze kterých má ale spousta žen respekt. Midnight Recovery má nicméně lehoučké složení, které nezanechává mastný film a nepodporuje tvorbu akné, takže je vhodný opravdu pro každou pleť. Olej zároveň funguje na šetrné bázi, tudíž nenarušuje ochrannou bariéru pokožky. Olejíček vmasírujte do suché pleti a po chvíli přidejte vodu. Tvář ještě trochu promasírujte a sledujte, jak se olejíček mění v emulzi, podobnou čisticímu mléku. Pak už stačí jen opláchnout!

Foto: archiv firmy

Na foto: Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil, Kiehl´s, 870 Kč za 175 mlFoto: archiv firmy

S dvojím efektem

Pro koho: všechny typy pleti

Co umí: odstraní veškerý make-up a vyčistí pleť

Novinka Miel-en-Mousse, kterou najdete v obchodech od června, se při čištění mění v bohatou pěnu. Funguje přitom ve dvou krocích. Přípravek kápnete do dlaní, nanesete na tvář a veškerý make-up se začne rozpouštět. Poté navlhčíte dlaně tak, aby se produkt dostal do kontaktu s vodou, a masírujete celou tvář. S vodou se produkt změní v pěnu, která na sebe naváže zbývající nečistoty. Přípravek, vonící po medu a vanilce, se oplachuje teplou vodou.

Foto: archiv firmy

Na foto: Miel-en-Mousse, Lancôme, 1190 Kč za 200 mlFoto: archiv firmy

Není cukr jako cukr

Pro koho: všechny typy pleti

Co umí: odstraní make-up a při čištění pleti i hydratuje

Nebojte, po tomhle „slaďáku“ nepřiberete ani gram. Čisticí krém s obsahem černého cukru a saké voní jako to nejlepší cukroví a skvěle si poradí se všemi nečistotami i make-upem. Nanáší se jako většina podobných produktů na suchou pleť (odolejte pokušení ho ochutnat :-), kde se pořádně promasíruje. Až přípravek rozpustí i poslední zbytky líčidel, opláchněte ho vlažnou vodou. Kromě čištění se může pochlubit i dobrými hydratačními vlastnostmi.

Foto: archiv firmy

Na foto: Black Sugar Cleansing Cream, Skinfood, prodává Sephora, 550 Kč za 230 mlFoto: archiv firmy

Vyzmizíkujte nečistoty

Pro koho: všechny typy pleti včetně zralé, u citlivé a suché dávkujte opatrně

Co umí: odstraňuje nečistoty z ovzduší a jde do hloubky pórů, pomáhá předcházet stárnutí pleti

Tento malý zázrak v prášku s aktivním uhlím a dalšími cennými látkami je ideální pro městské holky! Nečistoty z ovzduší totiž mohou proniknout do pleti a tím urychlují její stárnutí. Jemňoučký prášek funguje jako denní exfoliant, který vyčistí každičký pór a aktivuje se při styku s vodou. Nanáší se na odlíčenou čistou pleť, kdy mnutím rukou vytvoříte krémovou pastu a minutu masírujete krouživými pohyby. Vynechte okolí očí, a pokud máte suchou nebo citlivou pleť, začněte použitím 2x týdně.

Foto: archiv firmy

Na foto: Daily Superfoliant, Dermalogica, 1590 Kč za 57 gFoto: archiv firmy

Dávka céčka

Pro koho: všechny typy pleti včetně suché

Co umí: čistí, vzpruží a rozzáří pleť

Na obdobné bázi jako předchozí produkt funguje i březnová novinka Clinique, která pleť nadopuje vitaminem C. Ten je nejúčinnější v čerstvém stavu, a tak je pudr chytře balen v jednorázových sáčcích. Aktivuje se při kontaktu s vodou a až ho nanesete na (odlíčenou) pleť, nezapomeňte minutku počkat, aby céčko předvedlo, co umí. Kromě něj obsahuje i kaolinový jíl, který si poradí s nečistotami a kyselinu salicylovou s exfoliačními schopnostmi.

Foto: archiv firmy

Na foto: Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser s čistým vitaminem C, Clinique, 820 Kč za 28 sáčkůFoto: archiv firmy

Detoxikační pěna

Pro koho: všechny typy pleti včetně mastnější a problematické

Co umí: zbavuje pleť nečistot a nadbytečného mazu

Znáte marocký jíl Ghassoul, který pleť vyčistí opravdu do hloubky? Pokud ne, můžete se s ním seznámit za asistence čisticí pěny, která odstraňujte zbytky líčidel (doporučujeme tedy opět nejprve odlíčit), nadbytečného mazu i stop prachu. Pěnu naneste do dlaní, promasírujte obličej a opláchněte.

Foto: archiv firmy

Na foto: Detoxikační čisticí pěna Sephora, 290 Kč za 150 mlFoto: archiv firmy

Jaké přípravky používáte při čištění pleti vy? Napište nám!

Reklama