Hlavní obsah

Klidně si přispěte! Následující líčení totiž zvládnete do 10 minut

Foto: Eva Malúšová

Nebojte, postup před vámi tajit nebudeme. Najdete ho ve fotogaleriiFoto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte volných deset minut? Super! Více času pro dokonalé nalíčení nepotřebujete. A co je ještě lepší, s následujícími tipy nikdo neodhalí, že jste byly v presu. Který look si vyzkoušíte jako první?

Článek

Kvůli líčení si nemusíte přetáčet budík o půl hodiny dopředu. S vizážistkou Lindou Chudomelovou jsme pro vás připravili tipy, kterými neztratíte více než deset minut.

Efekt dlouhého spánku

Pokud se na vašem vzhledu podepisuje únava, spolehněte se na produkt, který budí dojem, že jste prospaly minimálně dvanáct hodin v kuse. Ano, mluvíme o krémové tvářence, která dodá pleti potřebnou svěžest.

Kromě správného nanesení tvářenky budete mít ještě jeden úkol, který musíte v omezeném čase stihnout – lehký make-up a případnou korekci. Samozřejmě platí neúprosná úměra – čím kvalitnější pleť, tím méně času potřebujete na její dotažení. Sjednocením byste ovšem měly začít pokaždé, i kdybyste už nestíhaly nic dalšího. Nanášení krému a make-upu si můžete zkrátit použitím BB/CC krému.

Po těchto krocích máte téměř hotovo. „Look stojí na šťavnaté pleti a tvářence, se zdůrazňováním obočí a řas to proto nepřehánějte,“ doporučuje vizážistka Linda Chudomelová. Obočí stačí usměrnit kartáčkem, řasám věnujte jen pár tahů. Pokud vám zbude minuta navíc, pohrajte si raději s rozjasňovačem.

Foto: Eva Malúšová

Jednodušší už to nebude! Základem svěžího líčení je sjednocená pleť a štědrá porce krémové tvářenkyFoto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. sjednocující hydratační péče s rozjasňujícím efektem Hydrabio Perfecteur SPF 30, Bioderma, 499 Kč, 2. krémová tvářenka Cremeblend Blush, odstín Posey, MAC, 690 Kč, 3. pečující řasenka pro objem řas Volume Elixir, Yves Rocher, 425 Kč, 4. tekutý rozjasňovač High Beam, Benefit, prodává Sephora, 840 Kč, 5. čirý lesk na rty Glossy Lip Finish, Artdeco, 269 KčFoto: archiv firem

Linka, kterou nemusíte dotahovat

Potřebujete s líčením přidat na intenzitě, ale nemáte čas na vykreslování linky? Trošku si to zjednodušte a vyzkoušejte její zkrácenou verzi. Opět ale musíte počítat i s podkladem a kamufláží nedostatků. „Linku malujte do vnější části oka na poslední třetinu, pracovat můžete jednoduše s tužkou, kterou následně obtáhnete oblíbeným tmavším stínem,“ radí vizážistka Linda Chudomelová s tím, že ani tužka nemusí být jen černá. Zkusit můžete i metalickou.

Se zbytkem líčení už si hlavu nelámejte, nabarvěte řasy, rty obtáhněte nenáročnou rtěnkou v tělovém odstínu a je to!

Foto: Eva Malúšová

I večerní líčení můžete zmáknout za chvíli! Linky ve vnější části oka jsou hotové raz dvaFoto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. hydratační CC krém Moisture Surge SPF 30, Clinique, 840 Kč, 2. tužka na oči Yves Rocher, odstín Anthracite 02, 139 Kč, 3. oční stíny Dual-Intensity, odstín Bleu Marine, NARS, prodává Sephora, 780 Kč, 4. krémová rtěnka Sephora Rouge Cream, odstín R32 Little Trea, 290 Kč, 5. řasenka Scandaleyes Reloaded, Rimmel, 189 KčFoto: archiv firem

Silná dvojka

Další možností rychlého make-upu, který ale působí dojmem, že jste nad ním strávily minimálně půl hodiny, je aplikace výrazné, úderné rtěnky. Pokud se můžeme za nějakou barvu přimluvit, hlasujeme za jakýkoli odstín červené.

Vizážistka zvolila tmavší červenou, kterou spárovala s nude očima (i takhle můžete zaobalit fakt, že jste neměly čas na stínování :-) a precizně upraveným obočím (mimochodem, občasná návštěva brow baru vám ušetří čas). „Kombinace výrazného obočí a rtěnky je trendy! A pamatujte si, že co se týče obočí, existuje na trhu spousta produktů, tužek, stínů, které ho dokážou dokonale dotvarovat a vyplnit,“ říká vizážistka Linda Chudomelová.

Foto: Eva Malúšová

U třetího líčení je důraz kladen na výrazné rty a obočíFoto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

1. make-up Miracle Air de Teint SPF 15, Lancôme, 1339 Kč, 2. korektor HD Photogenic Concealer Wand, NYX, 179 Kč, 3. řasenka Full Action, Sephora, 410 Kč, 4. sada na úpravu obočí Brow Zings, Benefit, prodává Sephora, 990 Kč, 5. rtěnka Vice, odstín Plaid, Urban Decay, 580 KčFoto: archiv firem

Náš tým

  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Modelka - Pavlína S. (Czechoslovak Models)

Kolik času věnujete líčení vy? Napište nám!

Související témata:

Načítám